REKLAMA

Kaszanka z piekarnika

Kaszanka z piekarnika jest pysznym daniem, które idealnie nadaje się na obiad czy kolację. Tradycyjnie przygotowywana kaszanka jest pieczona w piekarniku, co nadaje jej chrupiącą skórkę i wnętrze. Ta wersja tego popularnego dania jest łatwa do wykonania i doskonale smakuje z sałatką lub gotowanym burakiem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Kawałki kaszanki Dodano do
  • 4 duży ziemniaki Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 Czerwony papryka Dodano do
  • sok z połowy cytryny Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza.

2. Krok

patelni rozgrzej olej roślinny, dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smaż, aż cebula będzie miękka i lekko zrumieniona.

3. Krok

Dodaj do cebuli suszony majeranek i słodką paprykę, dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Następnie dodaj kaszankę do patelni. Smaż, aż będzie lekko zrumieniona z obu stron.

5. Krok

5.Przenieś smażoną kaszankę wraz z sosem cebulowym do naczynia żaroodpornego.

6. Krok

Pokryj naczynie folią aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika.

7. Krok

Piecz przez oko aluminiową i kaszankę jeszcze przez 10 minut, aby była chrupiąca.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2164 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1122 przepisy

Śniadanie

475 przepisy

Kolacja

2025 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy