REKLAMA

Źródło: ratmaner from Getty Images

Ketchup z dyni

Domowy ketchup z dyni, z dodatkiem korzennych przypraw. Idealny dodatek do mięs i kanapek.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

główne składniki

  • 1 sztuka duża dynia Dodano do
  • 500 g cukier Dodano do
  • 100 mililitry ocet winny Dodano do

przyprawy

  • 1 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • 1 łyżeczka Goździki Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Dynię obierz, pokrój w kostki, usuń gniazda nasienne. Umieść pokrojoną dynię w dużym garnku.

2. Krok

Dodaj do garnka cukier, ocet i wszystkie przyprawy. Wymieszaj.

3. Krok

Gotuj na średnim ogniu przez około godzinę, aż dynia zmięknie i sos zgęstnieje.

4. Krok

Przelej gorący ketchup do czystych słoików, zakręć natychmiast. Odstaw do ostygnięcia.

5. Krok

Przechowuj w chłodnym miejscu. Smacznego!

Podobne przepisy

Prosty słodki świeży chutney z mango

Ten słodki chutney z mango jest idealnym dodatkiem do kanapek, serów lub grillowanych mięs!

Jak perfekcyjnie ugotować podstawowy dziki ryż

Przygotowywałem ten niezbędny, bogaty w składniki odżywcze przepis wiele razy na przestrzeni lat i muszę przyznać, że jest coś wyjątkowo pocieszającego w dzikim ryżu. Jego ziemisty smak, ciągnąca się konsystencja i solidny profil odżywczy sprawiają, że jest to podstawa w mojej kuchni. Choć gotowanie trwa nieco dłużej niż w przypadku zwykłego ryżu, czas oczekiwania z pewnością się opłaci. Oto moja sprawdzona metoda gotowania dzikiego ryżu.

Przygotowanie czerwonej kapusty

Tradycyjne niemieckie danie, które jest zarówno pyszne, jak i zdrowe. Domowej roboty czerwona kapusta to świetny dodatek do pieczeni i kiełbasy, lub może stanowić samodzielne danie główne.

Jabłko czerwonej kapusty

Klasyczne niemieckie danie, które szczególnie chętnie podawane jest w chłodnym okresie roku. Czerwona kapusta z jabłkami to pyszny dodatek do mięsa i ziemniaków.

Najlepsze marynowane buraki

Przepis na najlepsze kiszone buraki, które są świetnym dodatkiem do każdego dania, zwłaszcza mięsnego i sałatek. To smaczny sposób na ożywienie stołu i zdrowa alternatywa dla konserw.

Jak gotować dziki ryż

Przygotowywałem ten niezbędny, bogaty w składniki odżywcze przepis wiele razy na przestrzeni lat i muszę przyznać, że jest coś wyjątkowo pocieszającego w dzikim ryżu. Jego ziemisty smak, ciągnąca się konsystencja i solidny profil odżywczy sprawiają, że jest to podstawa w mojej kuchni. Choć gotowanie trwa nieco dłużej niż w przypadku zwykłego ryżu, czas oczekiwania z pewnością się opłaci. Oto moja sprawdzona metoda gotowania dzikiego ryżu.

Duszona modra kapusta

Modra kapusta, znana również jako czerwona kapusta, to tradycyjne danie kuchni europejskiej, szczególnie popularne w Polsce i Niemczech. Jest to duszona kapusta, która jest aromatyczna, lekko słodka i ma intensywnie niebiesko-fioletowy kolor.

Kompot z dyni z ananasem

Przepis na kompot z dyni z ananasem. To pomysłowy i smaczny sposób na wykorzystanie nadmiaru dyni jesienią.

Podobne przepisy

Prosty słodki świeży chutney z mango

Ten słodki chutney z mango jest idealnym dodatkiem do kanapek, serów lub grillowanych mięs!

Jak perfekcyjnie ugotować podstawowy dziki ryż

Przygotowywałem ten niezbędny, bogaty w składniki odżywcze przepis wiele razy na przestrzeni lat i muszę przyznać, że jest coś wyjątkowo pocieszającego w dzikim ryżu. Jego ziemisty smak, ciągnąca się konsystencja i solidny profil odżywczy sprawiają, że jest to podstawa w mojej kuchni. Choć gotowanie trwa nieco dłużej niż w przypadku zwykłego ryżu, czas oczekiwania z pewnością się opłaci. Oto moja sprawdzona metoda gotowania dzikiego ryżu.

Przygotowanie czerwonej kapusty

Tradycyjne niemieckie danie, które jest zarówno pyszne, jak i zdrowe. Domowej roboty czerwona kapusta to świetny dodatek do pieczeni i kiełbasy, lub może stanowić samodzielne danie główne.

Jabłko czerwonej kapusty

Klasyczne niemieckie danie, które szczególnie chętnie podawane jest w chłodnym okresie roku. Czerwona kapusta z jabłkami to pyszny dodatek do mięsa i ziemniaków.

Najlepsze marynowane buraki

Przepis na najlepsze kiszone buraki, które są świetnym dodatkiem do każdego dania, zwłaszcza mięsnego i sałatek. To smaczny sposób na ożywienie stołu i zdrowa alternatywa dla konserw.

Jak gotować dziki ryż

Przygotowywałem ten niezbędny, bogaty w składniki odżywcze przepis wiele razy na przestrzeni lat i muszę przyznać, że jest coś wyjątkowo pocieszającego w dzikim ryżu. Jego ziemisty smak, ciągnąca się konsystencja i solidny profil odżywczy sprawiają, że jest to podstawa w mojej kuchni. Choć gotowanie trwa nieco dłużej niż w przypadku zwykłego ryżu, czas oczekiwania z pewnością się opłaci. Oto moja sprawdzona metoda gotowania dzikiego ryżu.

Duszona modra kapusta

Modra kapusta, znana również jako czerwona kapusta, to tradycyjne danie kuchni europejskiej, szczególnie popularne w Polsce i Niemczech. Jest to duszona kapusta, która jest aromatyczna, lekko słodka i ma intensywnie niebiesko-fioletowy kolor.

Kompot z dyni z ananasem

Przepis na kompot z dyni z ananasem. To pomysłowy i smaczny sposób na wykorzystanie nadmiaru dyni jesienią.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

346 przepisy

Dania mięsne

990 przepisy

Kolacja

1784 przepisy

Mascarpone

120 przepisy

Śniadanie

392 przepisy

Obiad

1903 przepisy

Deser

1339 przepisy

Zupy i buliony

310 przepisy

Ciastka

325 przepisy

Ciasta i desery

1210 przepisy