REKLAMA

Źródło: Pexels

Kimchi

Kimchi jest pikantnym i kwaśnym daniem, które jest często jedzone jako przystawka lub dodatek do różnych dań.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg kapusty pekińskiej Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • drobno posiekane Dodano do
  • 2 łyżki startego imbiru Dodano do
  • 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Kapustę pekińską pokrój na cienkie plasterki. Wymieszaj ją z solą i odstaw na około 1-2 godziny.

2. Krok

W misce wymieszaj cukier, czerwoną pastę paprykową, czosnek, imbir, cebulę i czerwoną cebulę oraz ocet ryżowy.

3. Krok

Opłucz kapustę pekińską i odsącz nadmiar wody. Dodaj przyprawy do kapusty i dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Przełóż kimchi do słoika lub pojemnika z pokrywką i odstaw w ciepłym miejscu na około 1-3 dni, aż kimchi będzie ukiszone i nabierze smaku.

5. Krok

Po tym czasie kimchi jest gotowe do jedzenia. Można przechowywać w lodówce przez kilka tygodni.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

332 przepisy

Dania mięsne

1025 przepisy

Śniadanie

409 przepisy

Obiad

1978 przepisy

Kolacja

1841 przepisy

Deser

1394 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1256 przepisy