REKLAMA

Źródło: Pexels

Kimchi

Kimchi jest pikantnym i kwaśnym daniem, które jest często jedzone jako przystawka lub dodatek do różnych dań.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg kapusty pekińskiej Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • drobno posiekane Dodano do
  • 2 łyżki startego imbiru Dodano do
  • 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Kapustę pekińską pokrój na cienkie plasterki. Wymieszaj ją z solą i odstaw na około 1-2 godziny.

2. Krok

W misce wymieszaj cukier, czerwoną pastę paprykową, czosnek, imbir, cebulę i czerwoną cebulę oraz ocet ryżowy.

3. Krok

Opłucz kapustę pekińską i odsącz nadmiar wody. Dodaj przyprawy do kapusty i dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Przełóż kimchi do słoika lub pojemnika z pokrywką i odstaw w ciepłym miejscu na około 1-3 dni, aż kimchi będzie ukiszone i nabierze smaku.

5. Krok

Po tym czasie kimchi jest gotowe do jedzenia. Można przechowywać w lodówce przez kilka tygodni.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy