REKLAMA

Klasyczne racuchy

Wypróbuj przepis na te delikatne i miękkie racuchy z cynamonem, które są smakowane słonym karmelem i karmelizowanymi śliwkami.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 szt jajko Dodano do
  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 szt proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 szt cukier waniliowy Dodano do
  • 1 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • 250 ml mleko Dodano do
  • 2 łyżka stołowa masło Dodano do
  • 30 g cukier Dodano do
  • szczypta sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Ubij białka z cukrem do piany. W oddzielnej misce mieszaj resztę składników i na końcu połącz je razem. Smaż na patelni dla naleśników przez 30 sekund z każdej strony.

2. Krok

Solony karmel (składniki na większą ilość):

3. Krok

150 g kryształowego cukru rozpuszczamy na karmel, ale ostrożnie, aby nie spalił. Dodajemy 50 g masła (uwaga, może pryskać). Mieszać ubijakiem, a następnie dodajemy 100 ml śmietanki do ubijania, którą również wymieszamy i dodajemy łyżeczkę soli.

4. Krok

Karmelizowane śliwki

5. Krok

Na patelni rozpuszczamy cukier i dodajemy pokrojone w kostkę śliwki. Pod koniec doprawiamy cynamonem.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy