REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť

Koła z orzecha włoskiego

Przepis na orzechowe rundki z ciasta kruchego oblane czekoladą.

REKLAMA

Składniki

porcje
25
  • 250 g Zwykła mąka Dodano do
  • 125 g Cukier puder Dodano do
  • 200 g Mielone orzechy włoskie Dodano do
  • 150 g Masło Dodano do
  • 1 kawałek jajko Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • esencja rumowa Dodano do
  • skórka pomarańczowa Dodano do
  • Zacięcie Dodano do
  • polewa czekoladowa Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Przesiać mąkę na stolnicę, dodać cukier puder, zmielone orzechy i szczyptę soli. Zrobić dołek na środku i dodać posiekane masło, jajko, esencję rumową i startą skórkę pomarańczową. Szybko wyrobić ciasto rękami na gładką masę i odstawić na co najmniej pół godziny do lodówki.

2. Krok

Następnie rozwałkować ciasto na grubość około 1 cm i wyciąć krążki. Ułóż krążki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10-12 minut.

3. Krok

Po upieczeniu skleić je dżemem lub nadzieniem i polać czekoladą.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy