REKLAMA

Kotlet szwajcarski

Kotlet szwajcarski to danie pochodzące ze Szwajcarii, które stanowi idealną propozycję na obiad dla całej rodziny. To kotlet mielony, ale wzbogacony foremką sera i cebulką. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane, a efekt końcowy na pewno zadowoli wszystkich domowników.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g mięsa mielonego (może być wieprzowe, wołowe lub mieszane) Dodano do
  • 1 duży The Onion Dodano do
  • 100 g sera ementaler Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 3 łyżki bułki tartej Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki oleju do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Cebulę obierz i drobno posiekaj.

2. Krok

W niewielkiej ilości oleju, smaż cebulę na złoty kolor.

3. Krok

Ser ementaler zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

4. Krok

W misce wymieszaj mięso mielone, jajko, bułkę tartą, przesmażoną cebulą oraz serem.

5. Krok

Do masy mięsnej dodaj sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

6. Krok

Z gotowej masy mięsnej uformuj kotlety.

7. Krok

Rozgrzej olej na patelni i smaż kotlety po obu stronach na złoty kolor.

8. Krok

Podawaj gorące, np. z ziemniakami i surówką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy