REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/4MFq7z8pMcBAYaG32gt5/380d2453df1ddeddcdb4a3814cd674.jpeg)
Źródło: FB: Varenie je radosť
Kurczak saute ze śmietaną
Pyszne kurczak saute z delikatnym sosem śmietanowym to zawsze dobry wybór na obiad lub kolację.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
4
 Składniki
- 500 g filet z kurczaka
- 200 ml krem do gotowania
- 2 szt The Onion
- 3 goździki czosnek
- 2 łyżka stołowa olej
Przyprawa
- 1 łyżeczka Sól
- 1⁄2 łyżeczka pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 45 min.
1. Krok 
  Pokrój piersi z kurczaka na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
2. Krok 
  Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę na złoty kolor. Dodaj czosnek i kawałki kurczaka i smaż je z każdej strony.
3. Krok 
  Mięso zalewamy wodą i gotujemy przez 15 minut.
4. Krok 
  Następnie dodaj śmietanę, sól i pieprz. Wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez kolejne 5 minut.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ljTTZ0jZuvZNSMKC0nLz/afc776aae2166b4435ae8de78de6e4.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/_tWc1oc87tQdI6b63dlQ/9fca126728140de43d2b3a439eb844.jpg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/M9n4qOUfX7vL5_0whX75/89367d90f1697d543624ff8acd4cb4.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qxt1fd6-Mifn0B7Y3awo/980993b0861558c81cce413ff95e9f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/aX_pmhbO3OjKApaOmwfB/061c00de9a1539d666fe51820da0bd.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1L3hYoPM24GRyzTLpPrq/08b4f67f9fefbb1261f95dff6a9ef2.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Xl7Ow6yeb54VfFYTChAl/09353558d9fe24db75d7362e89c7e3.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/I6zng9YakqL-TtXwmQh0/8e95a2c2d7d4405a842343714fa800.jpeg)












