REKLAMA

Źródło: Jobrestful from Getty Images

Majonez do hamburgerów

Szybki i łatwy sposób na stworzenie soczystego i smacznego burgera, który stanie się wyjątkowy dzięki temu pysznemu sosowi.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 1 łyżka Musztarda Dodano do
  • 200 ml Olej roślinny Dodano do
  • 1 łyżka Ocet lub sok z cytryny Dodano do
  • Sól i mielony czarny pieprz do smaku Dodano do
  • 1 łyżka Papryka mielona Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

W misce mieszamy jajko z musztardą. To połączenie pomoże nam stworzyć gęsty i kremowy majonez.

2. Krok

Stopniowo dodawaj olej roślinny, stale mieszając (zalecam użycie miksera ręcznego). Gdy zauważysz, że majonez zaczyna krzepnąć, dodaj olej nieco szybciej.

3. Krok

Gdy majonez będzie wystarczająco gęsty, dodaj ocet lub sok z cytryny, sól, mielony czarny pieprz i mieloną paprykę. Dokładnie wymieszać.

4. Krok

Na koniec odstaw majonez do lodówki na co najmniej 30 minut, aby uzyskać lepszy smak. Moje doświadczenie pokazuje, że majonez jest znacznie lepszy, gdy jest schłodzony.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy