REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/J4uQEom6aonVDK3KneXI/94ccd13873a1bf1bfe4976925d21ce.jpeg)
Marynowane grzyby w zalewie słodko-kwaśnej
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
4
 - 1 kg świeżo zebrane i oczyszczone grzyby
- 1 l woda
- 300 ml Ocet
- 30 g sól
- 30 g cukier kryształ
- liść laurowy
- Całe ziarna czarnego pieprzu i ziela angielskiego
- Posiekana cebula
- Plasterki marchwi
- Ziarna gorczycy
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 45 min.
1. Krok 
  Oczyszczone i pokrojone grzyby gotować przez około 4 minuty. W lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i pozostawić do odsączenia. Wlej wodę do garnka, dodaj ocet, sól, cukier, liść laurowy i przyprawy. Dodaj pokrojoną cebulę i marchewkę.
2. Krok 
  Zagotować solankę i dodać do grzybów. Dusić razem przez 10 minut.
3. Krok 
  Włóż grzyby i solankę do słoików i zamknij pokrywkami. Następnie sterylizować przez kolejne 30 minut.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/UORoiV6FLOofws2ZWRvt/33a62aa6413bae3b2b77c8595f4d6d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qxt1fd6-Mifn0B7Y3awo/980993b0861558c81cce413ff95e9f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/2qFG0QaGCVWflz_tnTfS/48e315aec8345583293d40fcaa41f7.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/25lIA6S2gb62kbTZdJSe/08e136c9d11176b42b3ebaf3250999.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/7Opqf1ebn89VMBbQH-od/9c3dbf7d0fa20c8dbe754e42285eac.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/95HJ5KTdKdntv72oCWtN/4c36643a0f2e0d707634ece06ae669.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/k-7gNYLeYHCkqbATdHHh/fe998851030c19017cbdaf6fd82669.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/VdAMAg8VOkuvccMglqwx/90042a824d9dac6428381a485680a7.jpeg)












