REKLAMA
Muffinki z cukinii

Muffinki z cukinii

Zapisz ten przepis na sezon cukinii. Proste muffinki w dwóch kolorach.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 400 g Cukinia Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • 1 szt banan Dodano do
  • 25 ml olej Dodano do
  • 50 ml mleko Dodano do
  • 40 g Mąka owsiana Dodano do
  • 100 g Pełnoziarnistej mąki orkiszowej Dodano do
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka Soda Bicarbonate do herbaty Dodano do
  • 2 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • szczypta Sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Cukinię ścieramy na tarce i odciśniemy. W miseczce mieszamy suche składniki. Dodajemy jajka, olej, mleko i rozgnieciony banan. Na koniec dodajemy odcisniętą cukinię. Ciasto dzielimy na dwie części

2. Krok

Do pierwszej części dodajemy 10g kakao, ewentualnie czekoladowy białko i czekoladowe flavdrops.

3. Krok

Do drugiej części możemy dodać białko waniliowe i waniliowe krople aromatyczne.

4. Krok

Do silikonowych koszyczków nakładamy na przemian ciemną i jasną część. Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1015 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy