REKLAMA

Źródło: Canva

Muffiny wielkanocne

Pyszne muffinki z nadzieniem z orzechów i mleka skondensowanego udekorowane bitą śmietaną i cukierkowymi kuleczkami.

REKLAMA
Ciasta na Wielkanoc - Tradycyjne i nowoczesne przepisy!

Przepis można znaleźć w tym artykule

Ciasta na Wielkanoc - Tradycyjne i nowoczesne przepisy!

Składniki

porcje
24
  • 150 g orzechy mielone Dodano do
  • 150 g cukier puder Dodano do
  • 12 puszki salko Dodano do
  • 2 łyżki ciepła woda Dodano do
  • 5 ks jajko Dodano do
  • bita śmietana Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Mleko skondensowane gotować w wodzie przez 2,5 godziny.

2. Krok

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka wymieszać z cukrem i 2 łyżkami ciepłej wody.

3. Krok

Do masy wmieszać orzechy i ubitą na sztywno pianę z białek za pomocą trzepaczki.

4. Krok

Nasmarować foremki do muffinek i napełnić do 2/3. Do każdej babeczki włożyć łyżeczkę karmelizowanego mleka skondensowanego.

5. Krok

Babeczki wielkanocne piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez około 25 minut.

6. Krok

Przed podaniem udekoruj muffiny bitą śmietaną i kulkami cukierków.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy