REKLAMA

Źródło: Canva

Muffiny wielkanocne

Pyszne muffinki z nadzieniem z orzechów i mleka skondensowanego udekorowane bitą śmietaną i cukierkowymi kuleczkami.

REKLAMA
Ciasta na Wielkanoc - Tradycyjne i nowoczesne przepisy!

Przepis można znaleźć w tym artykule

Ciasta na Wielkanoc - Tradycyjne i nowoczesne przepisy!

Składniki

porcje
24
  • 150 g orzechy mielone Dodano do
  • 150 g cukier puder Dodano do
  • 12 puszki salko Dodano do
  • 2 łyżki ciepła woda Dodano do
  • 5 ks jajko Dodano do
  • bita śmietana Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Mleko skondensowane gotować w wodzie przez 2,5 godziny.

2. Krok

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka wymieszać z cukrem i 2 łyżkami ciepłej wody.

3. Krok

Do masy wmieszać orzechy i ubitą na sztywno pianę z białek za pomocą trzepaczki.

4. Krok

Nasmarować foremki do muffinek i napełnić do 2/3. Do każdej babeczki włożyć łyżeczkę karmelizowanego mleka skondensowanego.

5. Krok

Babeczki wielkanocne piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez około 25 minut.

6. Krok

Przed podaniem udekoruj muffiny bitą śmietaną i kulkami cukierków.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2163 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Dania mięsne

1119 przepisy

Makaron

240 przepisy

Śniadanie

474 przepisy

Kolacja

2024 przepisy

Deser

1522 przepisy

Ciastka

350 przepisy

Ciasta

379 przepisy