REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/itKGvyIvXTK7fDdEhAvz/9c35b16e206f4356509d36c71af653.jpeg)
Źródło: Pixabay: SkloStudio
Naleśniki na zakwasie
Przepis na naleśniki na zakwasie, które nadają się na śniadanie lub kolację.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
4
 Zakwas:
- 75 g mąki pszennej
- 75 g woda
- 1 łyżka stołowa Zakwas
Racuchy:
- 450 ml Mleko
- 100 g Płatków
- 200 g Mąka orkiszowa
- 60 g Cukier
- 1 szt jabłko
- 1 szt jajko
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 70 min.
1. Krok 
  Przygotujemy rozczyn. Mieszamy mąkę z wodą i drożdżami. Przykrywamy i pozostawiamy na 12 godzin w temperaturze pokojowej, aby sfermentować.
2. Krok 
  Następnie dodajemy do mieszaniny mleko, płatki, mąkę i cukier. Przykrywamy ponownie i pozostawiamy na 3 godziny, żeby ciasto podrosło.
3. Krok 
  Następnie dodajemy starte jabłko i jajko.
4. Krok 
  Placki smażymy na patelni z obu stron.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/CERZeYR8m-PwJLoE-sOb/9c6a8f9f68d0a502ab4f14378a4a5e.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/YJCIwzIGiFEbrgMKem_1/ba91b1b434d1903654d167812c2ab0.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1L3hYoPM24GRyzTLpPrq/08b4f67f9fefbb1261f95dff6a9ef2.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/83YaeqrXf1_24Tp24Vkk/b33de9d3fd0376c740296ee3b35ccd.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/2YdaDAy3ikxgq0qj5BqK/b7f3f8dafbe47b8a45769471dbbbd9.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/OhyqQdQ-siw8LZ9A8qNs/3c6731252ef7e73b301b8b099e11c7.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/AxoEwz_z7bM6O97-8S7p/f95654fa529dc530309a66525fa73d.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ljTTZ0jZuvZNSMKC0nLz/afc776aae2166b4435ae8de78de6e4.png)












