:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/YECpJnFh8tD_pLpNoSyG/ac9c856c891f60006da0a0dfe7c587.png)
Naleśniki z jabłkami
Zrób te niesamowicie pyszne racuchy z jabłkami, które również robię regularnie. Jednak nie na wszystko jest czas, więc warto zrobić dużą porcję z wyprzedzeniem, ponieważ są pyszne nie tylko od razu, ale także kilka dni później. Po nabraniu wprawy ten przepis stanie się dziecinnie prosty i wszyscy go pokochają.
Składniki
Ciasto na naleśniki:
- 1 filiżanka Mąka
- 1 filiżanka mleko
- 2 jajko
- 1 szczypta sól
- 2 łyżka stołowa olej
- 1 łyżka stołowa cukier
Do nadziewania:
- 3 Średni jabłko
- 2 łyżka stołowa masło
- 3 łyżka stołowa cukier
- 1 łyżeczka Cynamon.
Glazura cukrowa:
- 1⁄2 filiżanka cukier puder
Najnowsze ulotki
Procedura
Przygotuj ciasto naleśnikowe: wymieszaj mąkę, mleko, jajko, sól, olej i cukier w dużej misce. Przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut.
W międzyczasie obrać i pokroić jabłko na małe kawałki. Roztop masło na patelni, dodaj jabłko, cukier i cynamon. Gotować przez około 15 minut, aż jabłka będą miękkie. W międzyczasie regularnie mieszaj, aby się nie przypaliły.
Gdy ciasto naleśnikowe odpocznie, usmaż naleśniki na nieprzywierającej patelni, używając niewielkiej ilości oleju. Najlepiej smażyć je na średnim ogniu, aby naleśniki z nadzieniem jabłkowym się nie przypaliły.
Przygotowane naleśniki napełnić masą jabłkową i złożyć lub zwinąć.
Przygotować polewę: wymieszać cukier puder z mlekiem i skropić nią naleśniki.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/M9n4qOUfX7vL5_0whX75/89367d90f1697d543624ff8acd4cb4.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/w65QknBYoI4Z5mciLKKZ/a0bfc8d2b4815f166cd9f2aaba1025.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/R9cbXfuOrbJwzcpKZj7a/26d5f3b8d43d45531155e86004e321.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/7Opqf1ebn89VMBbQH-od/9c3dbf7d0fa20c8dbe754e42285eac.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/aX_pmhbO3OjKApaOmwfB/061c00de9a1539d666fe51820da0bd.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Xl7Ow6yeb54VfFYTChAl/09353558d9fe24db75d7362e89c7e3.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/CERZeYR8m-PwJLoE-sOb/9c6a8f9f68d0a502ab4f14378a4a5e.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/03-Ig09j55HEJqSZWS25/9f48f5ac56442631b3aa2b29203a8d.jpeg)












