REKLAMA
Naleśniki z szynką i serem

Naleśniki z szynką i serem

Naleśniki na słono

REKLAMA

Składniki

porcje
7
  • 100 g Mąki gładkiej Dodano do
  • 150 ml Mleko Dodano do
  • 100 ml wody Dodano do
  • 50 ml Oliwy z oliwek priordei slovakia Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • Szczypta Tekst Dodano do
  • lub Lanutowe masło do smarowania Dodano do
  • szynka Dodano do
  • Twardy ser w plastrach Dodano do
  • do pocierania Olej do patelni Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Do miski dodajemy jajko, wodę, mleko, olej i sól i mieszamy.

2. Krok

Następnie dodajemy mąkę i mieszamy ciasto.

3. Krok

Smarujemy patelnię olejem i smażymy cienkie naleśniki z obu stron.

4. Krok

Każdy naleśnik smarujemy Lučinou lub masłem, na to kładziemy plaster szynki i sera, a następnie zwijamy.

5. Krok

Naleśniki kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub na naczynie żaroodporne, które posmarowaliśmy olejem.

6. Krok

Naleśniki wkładamy do nagrzanego pieca i pieczemy przez 200/7 minut.

7. Krok

Gdy tylko je wyjmujemy z piekarnika, możemy je posypać startym serem.

8. Krok

Smacznego!

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy