REKLAMA

Źródło: Youtube

Nietypowe ciasto salceson

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 6 jajek Dodano do
  • 1 szkło cukru Dodano do
  • 1 szkło mąki pszennej Dodano do
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • 2 łyżeczki kakao Dodano do
  • 1 łyżeczka cynamonu Dodano do
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika Dodano do
  • 1 szkło dżemu truskawkowego lub malinowego Dodano do
  • cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

1. Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę.

2. Krok

2. Do żółtek dodajemy cukier, olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao, cynamon i przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. Krok

3. Następnie dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.

4. Krok

4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.

5. Krok

5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut.

6. Krok

6. Gdy ciasto ostygnie, smarujemy je dżemem i zwijamy w rulon. Ciasto możemy polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy