REKLAMA
Źródło: Youtube
Nietypowe ciasto salceson
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 6 jajek
- 1 szkło cukru
- 1 szkło mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 1 szkło dżemu truskawkowego lub malinowego
- cukier puder
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
1. Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę.
2. Krok
2. Do żółtek dodajemy cukier, olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao, cynamon i przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie mieszamy.
3. Krok
3. Następnie dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.
4. Krok
4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.
5. Krok
5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut.
6. Krok
6. Gdy ciasto ostygnie, smarujemy je dżemem i zwijamy w rulon. Ciasto możemy polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.