REKLAMA

Źródło: Youtube

Nietypowe ciasto salceson

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 6 jajek Dodano do
  • 1 szkło cukru Dodano do
  • 1 szkło mąki pszennej Dodano do
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • 2 łyżeczki kakao Dodano do
  • 1 łyżeczka cynamonu Dodano do
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika Dodano do
  • 1 szkło dżemu truskawkowego lub malinowego Dodano do
  • cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

1. Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę.

2. Krok

2. Do żółtek dodajemy cukier, olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao, cynamon i przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. Krok

3. Następnie dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.

4. Krok

4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.

5. Krok

5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut.

6. Krok

6. Gdy ciasto ostygnie, smarujemy je dżemem i zwijamy w rulon. Ciasto możemy polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy