REKLAMA

Źródło: Youtube

Niezwykły bukiet wykonany z babeczek chwyta za serce

Zaskocz swoją kreatywność oryginalnym smakowitym bukietem wykonanym z babeczek.

REKLAMA
Idealny bukiet na Dzień Matki? Ten z pewnością ją zaskoczy!

Przepis można znaleźć w tym artykule

Idealny bukiet na Dzień Matki? Ten z pewnością ją zaskoczy!

Składniki

porcje
1

Ciasto na babeczki

  • 112 filiżanka Mąka Dodano do
  • 112 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 filiżanka zmiękczone masło Dodano do
  • 1 filiżanka cukier kryształ Dodano do
  • 2 duże jaja Dodano do
  • 1 łyżka stołowa esencja waniliowa Dodano do
  • 1 filiżanka kwaśna śmietana Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Czerwony barwnik spożywczy w żelu Dodano do

Przygotowanie kremu do babeczek:

  • 500 g masło Dodano do
  • 900 g cukier puder Dodano do
  • 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy Dodano do
  • 3 łyżki stołowe mleko Dodano do
  • Czerwony barwnik spożywczy w żelu Dodano do
  • Jadalne dekoracje cukiernicze Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Sposób przygotowania babeczek: do miski włożyć masło i cukier. Ubijać do uzyskania piany. Ubijać do uzyskania gładkiej masy. Wbić jajka. Wmieszaj czerwony barwnik do śmietany. Teraz stopniowo dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszaj. Nałóż ciasto do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami. Piec w temperaturze 160 stopni przez 18 minut. Nie przepiec ciasta, w przeciwnym razie pozostanie suche.

2. Krok

Procedura przygotowania kremu: Ubijaj masło na gładką masę przez około minutę. Stopniowo dodawaj cukier puder, po trochu i kontynuuj ubijanie na niskich obrotach, aż cukier rozpuści się w masie. Kontynuuj ubijanie partiami, aż cały cukier zostanie wchłonięty.

3. Krok

Następnie dodawaj po łyżce mleka i barwnika spożywczego i ubijaj na wysokich obrotach przez kolejną minutę lub dwie.

4. Krok

Udekoruj ostudzone babeczki w kształcie kwiatów. Używamy kilku rodzajów końcówek cukierniczych (podstawowych, kwiatowych, płatkowych) do modelowania kwiatów, a także różnych dekoracji cukrowych do stworzenia środkowej części kwiatu. (Zobacz wideo, aby zobaczyć cały proces).

5. Krok

Gotowe babeczki z lukrem należy przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, aby lukier stał się twardszy, a babeczki były łatwiejsze w obsłudze.

6. Krok

Przygotuj miskę wyłożoną ozdobnym papierem i umieść w środku styropianową kulę florystyczną. Wbij drewniane szpikulce wokół średnicy kuli, a następnie stopniowo wkładaj gotowe babeczki do szpikulców. Wypełnij puste przestrzenie między babeczkami drobnym papierem i posyp czekoladowymi cukierkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy