REKLAMA

Źródło: Youtube

Niezwykły bukiet wykonany z babeczek chwyta za serce

Zaskocz swoją kreatywność oryginalnym smakowitym bukietem wykonanym z babeczek.

REKLAMA
Idealny bukiet na Dzień Matki? Ten z pewnością ją zaskoczy!

Przepis można znaleźć w tym artykule

Idealny bukiet na Dzień Matki? Ten z pewnością ją zaskoczy!

Składniki

porcje
1

Ciasto na babeczki

  • 112 filiżanka Mąka Dodano do
  • 112 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 filiżanka zmiękczone masło Dodano do
  • 1 filiżanka cukier kryształ Dodano do
  • 2 duże jaja Dodano do
  • 1 łyżka stołowa esencja waniliowa Dodano do
  • 1 filiżanka kwaśna śmietana Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Czerwony barwnik spożywczy w żelu Dodano do

Przygotowanie kremu do babeczek:

  • 500 g masło Dodano do
  • 900 g cukier puder Dodano do
  • 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy Dodano do
  • 3 łyżki stołowe mleko Dodano do
  • Czerwony barwnik spożywczy w żelu Dodano do
  • Jadalne dekoracje cukiernicze Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Sposób przygotowania babeczek: do miski włożyć masło i cukier. Ubijać do uzyskania piany. Ubijać do uzyskania gładkiej masy. Wbić jajka. Wmieszaj czerwony barwnik do śmietany. Teraz stopniowo dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszaj. Nałóż ciasto do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami. Piec w temperaturze 160 stopni przez 18 minut. Nie przepiec ciasta, w przeciwnym razie pozostanie suche.

2. Krok

Procedura przygotowania kremu: Ubijaj masło na gładką masę przez około minutę. Stopniowo dodawaj cukier puder, po trochu i kontynuuj ubijanie na niskich obrotach, aż cukier rozpuści się w masie. Kontynuuj ubijanie partiami, aż cały cukier zostanie wchłonięty.

3. Krok

Następnie dodawaj po łyżce mleka i barwnika spożywczego i ubijaj na wysokich obrotach przez kolejną minutę lub dwie.

4. Krok

Udekoruj ostudzone babeczki w kształcie kwiatów. Używamy kilku rodzajów końcówek cukierniczych (podstawowych, kwiatowych, płatkowych) do modelowania kwiatów, a także różnych dekoracji cukrowych do stworzenia środkowej części kwiatu. (Zobacz wideo, aby zobaczyć cały proces).

5. Krok

Gotowe babeczki z lukrem należy przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, aby lukier stał się twardszy, a babeczki były łatwiejsze w obsłudze.

6. Krok

Przygotuj miskę wyłożoną ozdobnym papierem i umieść w środku styropianową kulę florystyczną. Wbij drewniane szpikulce wokół średnicy kuli, a następnie stopniowo wkładaj gotowe babeczki do szpikulców. Wypełnij puste przestrzenie między babeczkami drobnym papierem i posyp czekoladowymi cukierkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1112 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Na patelni

559 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2015 przepisy

Deser

1521 przepisy