REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/6535fxzmR3pphZaMTUo6/6ec27de49e916a6abd83a438ef89bb.jpeg)
Źródło: Canva
Ogórkowa
Pyszna polska zupa z kiszonych ogórków. Idealnie rozgrzewająca, pełna witamin.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
8
 - 1 kg ogórków kiszonych
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 litry bulionu warzywnego lub kurczaka
- sól i pieprz dla smaku
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 40 min.
1. Krok 
  Ogórki i cebulę oczyść i pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Na patelni na średnim ogniu podsmaż cebulę i czosnek na złoty kolor. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki, marchewkę i wywar warzywny lub z kurczaka. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 20-25 minut.
2. Krok 
  Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem dla smaku.
3. Krok 
  Podawaj z posiekaną natką pietruszki na wierzchu.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/y-mu__d_CQcy5yAYkkOT/6d00b37f1316208eecb5add7032db3.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/MW5hBDZysG7W_SV6HerE/37b625fb22b326bf593908336ee987.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/UORoiV6FLOofws2ZWRvt/33a62aa6413bae3b2b77c8595f4d6d.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/4rDwupgSShFktdkmDWIh/8d874eba94c3170bbc1432fdea9970.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Tal6Ycd2aqvIKdrSXzTo/763e7288d7a0301873342fa7b9c41a.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/CERZeYR8m-PwJLoE-sOb/9c6a8f9f68d0a502ab4f14378a4a5e.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/WYHgqPlfkP3z6xx2cPNX/5945fd9faf2ded37ff8de5b11fd0c5.jpg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/25lIA6S2gb62kbTZdJSe/08e136c9d11176b42b3ebaf3250999.jpeg)












