REKLAMA

Źródło: Canva

Ogórkowa

Pyszna polska zupa z kiszonych ogórków. Idealnie rozgrzewająca, pełna witamin.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1 kg ogórków kiszonych Dodano do
  • 2 marchewki Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 litry bulionu warzywnego lub kurczaka Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Ogórki i cebulę oczyść i pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Na patelni na średnim ogniu podsmaż cebulę i czosnek na złoty kolor. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki, marchewkę i wywar warzywny lub z kurczaka. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 20-25 minut.

2. Krok

Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem dla smaku.

3. Krok

Podawaj z posiekaną natką pietruszki na wierzchu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy