REKLAMA

Źródło: Canva

Ogórkowa

Pyszna polska zupa z kiszonych ogórków. Idealnie rozgrzewająca, pełna witamin.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1 kg ogórków kiszonych Dodano do
  • 2 marchewki Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 litry bulionu warzywnego lub kurczaka Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Ogórki i cebulę oczyść i pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Na patelni na średnim ogniu podsmaż cebulę i czosnek na złoty kolor. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki, marchewkę i wywar warzywny lub z kurczaka. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 20-25 minut.

2. Krok

Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem dla smaku.

3. Krok

Podawaj z posiekaną natką pietruszki na wierzchu.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy