REKLAMA

Źródło: Canva

Ogórkowa

Pyszna polska zupa z kiszonych ogórków. Idealnie rozgrzewająca, pełna witamin.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1 kg ogórków kiszonych Dodano do
  • 2 marchewki Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 litry bulionu warzywnego lub kurczaka Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Ogórki i cebulę oczyść i pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Na patelni na średnim ogniu podsmaż cebulę i czosnek na złoty kolor. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki, marchewkę i wywar warzywny lub z kurczaka. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 20-25 minut.

2. Krok

Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem dla smaku.

3. Krok

Podawaj z posiekaną natką pietruszki na wierzchu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy