REKLAMA
Pączki długo świeże

Pączki długo świeże

Super pączki, które każdy sobie poradzi👍 Nie potrzebujesz wałka ani blatu kuchennego. Wystarczy ci łyżka, a twoje pączki będą pięknie okrągłe.

REKLAMA

Składniki

porcje
5

Kosz

  • 600 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 350 ml Zimne mleko Dodano do
  • 100 g cukier kryształ Dodano do
  • 21 g świeże drożdże Dodano do
  • 1 żółtko Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Śmietana Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do

Poza tym jeszcze

  • mąka kukurydziana Dodano do
  • olej Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Z podanych składników obrabiamy cieńsze ciasto, którego delikatnie napowietrzamy olejem. Miskę z ciastem wkładamy do torebki i zostawiamy w lodówce na 1 noc.

2. Krok

Następnego dnia wyjmujemy ciasto z lodówki i pozostawiamy je na 2 godziny w temperaturze pokojowej. Rękami nasmarowanymi olejem i łyżką odrywamy okrągłe bułeczki / kule, które najpierw krótko obtaczamy w mące kukurydzianej, a potem smażymy na oleju.

3. Krok

Gotowe ciasteczka posypujemy cukrem pudrem i smarujemy dżemem według smaku❤🙂

Pączki długo świeże - etap przygotowania 1
4. Krok

Mała informacja: Szyszki są wkładane do mąki kukurydzianej, ponieważ mąka kukurydziana zapobiega szybkiemu przypaleniu ciasta podczas smażenia. Mąka kukurydziana piecze się powoli, co gwarantuje, że twoje szyszki nigdy nie będą surowe!!! Szyszki zawsze będą dobrze upieczone i smaczne👍

Pączki długo świeże - etap przygotowania 1
5. Krok

Moje kolejne przepisy można znaleźć na moim blogu cesminazuenal.blogspot.com i na Youtube

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2152 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Makaron

238 przepisy