REKLAMA

Źródło: Pexels

Panna cotta

Panna cotta to włoski deser, który jest prosty i szybki do przygotowania.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 1 laska wanilii Dodano do
  • przecięta i wyciśnięta z nasion Dodano do
  • 112 łyżeczki żelatyny Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

W rondelku podgrzej śmietankę kremówkę, cukier i laskę wanilii. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.

2. Krok

W małej misce wymieszaj żelatynę z zimną wodą.

3. Krok

Gdy śmietanka zacznie się gotować, wlej żelatynę do rondelka i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.

4. Krok

Przelej panna cotta do małych filiżanek lub kieliszków.

5. Krok

Wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny lub do momentu, aż panna cotta zgęstnieje.

6. Krok

Podawaj z ulubionymi owocami lub sosem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy