REKLAMA

Źródło: zi3000 from Getty Images Pro

Papryka zapiekana z szynką i serem

Prosta zapiekana faszerowana papryka z szynką i serem, którą można przygotować na kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 7 kawałek duże papryki Dodano do
  • 400 g szynki Dodano do
  • 400 g ser Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • 300 g Ryż Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Najpierw ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polecam jednak gotować go krócej.

2. Krok

W międzyczasie umyj paprykę, oddziel górny koniec od łodygi i usuń rdzeń. Pozostaw w papryce wystarczająco duży otwór, aby ułatwić napełnianie.

3. Krok

Pokrój szynkę i ser na małe kawałki. Następnie w misce wymieszaj szynkę, ser, ugotowany ryż, zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Ta mieszanka pomoże papryce nabrać mocniejszego smaku podczas pieczenia.

4. Krok

Następnie napełnij każdą paprykę przygotowaną mieszanką i umieść w natłuszczonym naczyniu do pieczenia.

5. Krok

Polej paprykę oliwą z oliwek. Nadaje ona papryce wspaniały smak i piękny złocisty kolor.

6. Krok

Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 30 minut. Sprawdzić, czy papryka jest miękka i czy nadzienie nie jest zbyt suche.

7. Krok

Gotowe papryki podawać jeszcze ciepłe.

Podobne przepisy

Nadziewana pieczona papryka

Przepis na smaczną nadziewaną pieczoną paprykę

Pyszna papryka faszerowana

Papryka faszerowana to danie, które może być podane jako główne danie lub jako dodatek do posiłku. Można ją przygotować w różnych wariantach - z mięsem, ryżem lub warzywami.

Chrupiące, pieczone, lepkie chińskie skrzydełka z kurczaka

Te słodko-pikantne chińskie skrzydełka z kurczaka są nieodparcie pyszne, wzbogacone smakami kuchni chińskiej. Są chrupiące na zewnątrz, a jednocześnie soczyste w środku. Idealne jako dodatek do posiłku lub samodzielna przekąska, te skrzydełka nie zawiodą!

Skrzydełka na ryżu

Skrzydełka na ryżu to pyszne połączenie azjatyckich smaków. Skrzydełka są soczyste i aromatyczne, a ryż dodaje im delikatności i pozwala wydobyć ich smak.

Papryka faszerowana mięsem

Przepis na najlepsze faszerowane papryki. To bardzo prosty pomysł na obfity obiad dla całej rodziny.

Pierś z indyka w sosie

Miałem ochotę na coś dobrego z makaronem. Więc zrobiłem ten przepis. A skoro mi smakowało, dodaję go tutaj. Może ktoś inny też sobie posmakuje.

Wieprzowina w sosie piwnym

Pieczona wieprzowina w sosie piwnym to tradycyjne czeskie danie o bogatym smaku, idealne na chłodne dni.

Podobne przepisy

Nadziewana pieczona papryka

Przepis na smaczną nadziewaną pieczoną paprykę

Pyszna papryka faszerowana

Papryka faszerowana to danie, które może być podane jako główne danie lub jako dodatek do posiłku. Można ją przygotować w różnych wariantach - z mięsem, ryżem lub warzywami.

Chrupiące, pieczone, lepkie chińskie skrzydełka z kurczaka

Te słodko-pikantne chińskie skrzydełka z kurczaka są nieodparcie pyszne, wzbogacone smakami kuchni chińskiej. Są chrupiące na zewnątrz, a jednocześnie soczyste w środku. Idealne jako dodatek do posiłku lub samodzielna przekąska, te skrzydełka nie zawiodą!

Skrzydełka na ryżu

Skrzydełka na ryżu to pyszne połączenie azjatyckich smaków. Skrzydełka są soczyste i aromatyczne, a ryż dodaje im delikatności i pozwala wydobyć ich smak.

Papryka faszerowana mięsem

Przepis na najlepsze faszerowane papryki. To bardzo prosty pomysł na obfity obiad dla całej rodziny.

Pierś z indyka w sosie

Miałem ochotę na coś dobrego z makaronem. Więc zrobiłem ten przepis. A skoro mi smakowało, dodaję go tutaj. Może ktoś inny też sobie posmakuje.

Wieprzowina w sosie piwnym

Pieczona wieprzowina w sosie piwnym to tradycyjne czeskie danie o bogatym smaku, idealne na chłodne dni.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

346 przepisy

Dania mięsne

990 przepisy

Kolacja

1784 przepisy

Mascarpone

120 przepisy

Śniadanie

392 przepisy

Obiad

1903 przepisy

Deser

1339 przepisy

Zupy i buliony

310 przepisy

Ciastka

325 przepisy

Ciasta i desery

1210 przepisy