REKLAMA

Pierniczki świąteczne na Boże Narodzenie

REKLAMA

Składniki

porcje
40
  • 400 g mąka orkiszowa Dodano do
  • 170 g cukier puder Dodano do
  • 50 g Masło wysokiej jakości Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • 1 łyżeczka Rum Dodano do
  • 3 łyżka stołowa Przemieść Dodano do
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżka stołowa przyprawy do piernika Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.

Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto. Zawiń ciasto w folię spożywczą i pozostaw w lodówce na godzinę. Po wyjęciu ciasta z lodówki, pozwól mu trochę zmięknąć, rozwałkuj je na posypanej mąką desce i wytnij. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 5-7 minut. ❤️

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy