REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/JDnsOTizHKb64Tc72qke/a32af9bf68f39ed57b19e078071ac4.jpeg)
Pierniczki świąteczne na Boże Narodzenie
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
40
 - 400 g mąka orkiszowa
- 170 g cukier puder
- 50 g Masło wysokiej jakości
- 2 jajko
- 1 łyżeczka Rum
- 3 łyżka stołowa Miód
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżka stołowa przyprawy do piernika
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 90 min.
Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto. Zawiń ciasto w folię spożywczą i pozostaw w lodówce na godzinę. Po wyjęciu ciasta z lodówki, pozwól mu trochę zmięknąć, rozwałkuj je na posypanej mąką desce i wytnij. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 5-7 minut. ❤️














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/4rDwupgSShFktdkmDWIh/8d874eba94c3170bbc1432fdea9970.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/UORoiV6FLOofws2ZWRvt/33a62aa6413bae3b2b77c8595f4d6d.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/SXVBbCYimZh7lyu_RhcB/de4dc325738e7917bb5a814c47bcfe.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/CERZeYR8m-PwJLoE-sOb/9c6a8f9f68d0a502ab4f14378a4a5e.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/5SW3lbq67EQvenTrNubB/c60458bc67b4c9e548ecc533b58d6f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1IZOvv9AlyUMC9RBJvzn/90b6ee8e3fec9b371385605c82a92a.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/dnNGJ6_3Ry4amyihbBXh/7b35144d126d5e9f5c77fd35adf929.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/WYHgqPlfkP3z6xx2cPNX/5945fd9faf2ded37ff8de5b11fd0c5.jpg)












