REKLAMA

Źródło: Canva

Placek po węgiersku

Oryginalny przepis na placek po węgiersku.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 jajka Dodano do
  • 12 łyżeczki sól Dodano do
  • 14 łyżeczki cukier kryształ Dodano do
  • 500 g mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego Dodano do
  • 1 cebula drobno posiekana Dodano do
  • 1 ząbek czosnku posiekany Dodano do
  • 14 łyżeczki papryki wędzonej Dodano do
  • 14 łyżeczki pieprzu Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W misce wymieszaj mąkę, jajka, mleko, wodę, sól i cukier. Odstaw ciasto na 30 minut. W międzyczasie, w dużej patelni podsmaż mięso.

2. Krok

Dodaj do mięsa paprykę, sól i pieprz, a następnie smaż na średnim ogniu, aż mięso będzie dobrze przyrumienione. Odstaw z ognia.

3. Krok

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i smaż placki, aż będzie złociste i chrupiące.

4. Krok

Na środku każdego naleśnika ułóż porcję farszu mięsnego, zwiń i ułóż na talerzu.

5. Krok

Podawaj z sosem pomidorowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy