REKLAMA

Źródło: Canva

Placek po węgiersku

Oryginalny przepis na placek po węgiersku.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 jajka Dodano do
  • 12 łyżeczki sól Dodano do
  • 14 łyżeczki cukier kryształ Dodano do
  • 500 g mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego Dodano do
  • 1 cebula drobno posiekana Dodano do
  • 1 ząbek czosnku posiekany Dodano do
  • 14 łyżeczki papryki wędzonej Dodano do
  • 14 łyżeczki pieprzu Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W misce wymieszaj mąkę, jajka, mleko, wodę, sól i cukier. Odstaw ciasto na 30 minut. W międzyczasie, w dużej patelni podsmaż mięso.

2. Krok

Dodaj do mięsa paprykę, sól i pieprz, a następnie smaż na średnim ogniu, aż mięso będzie dobrze przyrumienione. Odstaw z ognia.

3. Krok

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i smaż placki, aż będzie złociste i chrupiące.

4. Krok

Na środku każdego naleśnika ułóż porcję farszu mięsnego, zwiń i ułóż na talerzu.

5. Krok

Podawaj z sosem pomidorowym.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy