REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/3LCyf-pGKxrc8e45nCzY/18657bbe29bd523a8f3259ac7c36fd.png)
Pyszne eskalopki
Eskalopki to tradycyjne danie kuchni polskiej. Są to roladki z mięsa wieprzowego, które są smażone i pieczone. Serwujemy je tradycyjnie z ziemniakami i kapustą duszoną.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
4
 - 500 g schabu wieprzowego,
- 5 łyżki bułki tartej,
- 2 jajka,
- 2 cebule,
- sól i pieprz do smaku,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 200 ml bulionu wołowego.
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 60 min.
1. Krok 
  Schab kroimy na 8 cienkich kawałków, rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
2. Krok 
  Cebulę i czosnek siekamy drobno, lekko podsmażamy na oliwie.
3. Krok 
  Na każdym kawałku mięsa rozsmarowujemy po łyżeczce smażonej cebuli. Mięso zwijamy w ruloniki, zabezpieczamy wykałaczkami.
4. Krok 
  Każdy rulon obtaczamy w rozkłóconych jajkach, a potem w bułce tartej.
5. Krok 
  Eskalopki smażymy na patelni na gorącym oleju z każdej strony na złoty kolor. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego, zalewamy bulionem i dusimy w piekarniku przez około 20 minut.
6. Krok 
  Podajemy z ulubionymi dodatkami - np. ziemniakami i kapustą.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/WYHgqPlfkP3z6xx2cPNX/5945fd9faf2ded37ff8de5b11fd0c5.jpg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ljTTZ0jZuvZNSMKC0nLz/afc776aae2166b4435ae8de78de6e4.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/2YdaDAy3ikxgq0qj5BqK/b7f3f8dafbe47b8a45769471dbbbd9.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/I6zng9YakqL-TtXwmQh0/8e95a2c2d7d4405a842343714fa800.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/aX_pmhbO3OjKApaOmwfB/061c00de9a1539d666fe51820da0bd.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/5SW3lbq67EQvenTrNubB/c60458bc67b4c9e548ecc533b58d6f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/A00TeQytosxTkJhXVTZ0/e299df89804f6298cf759b7965a0c0.jpg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/03-Ig09j55HEJqSZWS25/9f48f5ac56442631b3aa2b29203a8d.jpeg)












