REKLAMA

Źródło: Pexels

Rafaello

Domowa wersja popularnych cukierków.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szkło mielonych migdałów Dodano do
  • 2 żółtka Dodano do
  • 1 białko Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W misce połącz mielone migdały, cukier puder, mąkę ziemniaczaną, żółtka, mleko i skórkę z cytryny.

2. Krok

Białko ubić na sztywno z cukrem i dodać do mieszanki migdałowej. Dokładnie wymieszać.

3. Krok

Formować małe kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Krok

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut, aż ciastka zaczną się rumienić.

5. Krok

W garnku podgrzać mleko skondensowane, krem kokosowy i wiórki kokosowe, aż składniki się połączą.

6. Krok

Gdy ciastka wystygną, każde ciastko przykryj kremem kokosowym.

7. Krok

Rafaello najlepiej smakuje schłodzone w lodówce przez kilka godzin przed podaniem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy