REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ZTzXHpNRYtQ9SHKj5dXI/c9682e688e3d9fba823dfa3ba41a84.jpeg)
Źródło: Pexels
Ramen
Przepis na przepyszną zupę prosto z Japonii.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 400 g makaronu ramen
- 1 kapusta pak choi
- 2 łyżki oleju
- cebuli
- 1 marchewkę
- 1 łodygę selera naciowego
- 2 ząbki czosnku
- 500 ml bulionu warzywnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- 1 Łyżka posiekanego imbiru
- 1 Łyżka posiekanej papryczki chili
- 4 jajka
- 1 Garść posiekanej natki pietruszki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną cebulę, marchew, pak choi, seler i czosnek. Smaż ok. 5 minut aż warzywa zmiękną. Dodaj bulion, sos sojowy, sos rybny, imbir i chili. Gotuj ok. 10 minut. Jajka ugotuj tak, jak lubisz. Makaron wrzuć do zupy. Ramen podawaj posypany natką pietruszki i obranymi jajkami.