REKLAMA

Źródło: Pexels

Ramen

Przepis na przepyszną zupę prosto z Japonii.

REKLAMA
Oto ranking 10 najlepszych dań na świecie

Przepis można znaleźć w tym artykule

Oto ranking 10 najlepszych dań na świecie

Składniki

porcje
2
  • 400 g makaronu ramen Dodano do
  • 1 kapusta pak choi Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • cebuli Dodano do
  • 1 marchewkę Dodano do
  • 1 łodygę selera naciowego Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 500 ml bulionu warzywnego Dodano do
  • 2 łyżki sosu sojowego Dodano do
  • 2 łyżki sosu rybnego Dodano do
  • 1 Łyżka posiekanego imbiru Dodano do
  • 1 Łyżka posiekanej papryczki chili Dodano do
  • 4 jajka Dodano do
  • 1 Garść posiekanej natki pietruszki Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną cebulę, marchew, pak choi, seler i czosnek. Smaż ok. 5 minut aż warzywa zmiękną. Dodaj bulion, sos sojowy, sos rybny, imbir i chili. Gotuj ok. 10 minut. Jajka ugotuj tak, jak lubisz. Makaron wrzuć do zupy. Ramen podawaj posypany natką pietruszki i obranymi jajkami.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy