REKLAMA

Źródło: Pexels

Ramen

Przepis na przepyszną zupę prosto z Japonii.

REKLAMA
Oto ranking 10 najlepszych dań na świecie

Przepis można znaleźć w tym artykule

Oto ranking 10 najlepszych dań na świecie

Składniki

porcje
2
  • 400 g makaronu ramen Dodano do
  • 1 kapusta pak choi Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • cebuli Dodano do
  • 1 marchewkę Dodano do
  • 1 łodygę selera naciowego Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 500 ml bulionu warzywnego Dodano do
  • 2 łyżki sosu sojowego Dodano do
  • 2 łyżki sosu rybnego Dodano do
  • 1 Łyżka posiekanego imbiru Dodano do
  • 1 Łyżka posiekanej papryczki chili Dodano do
  • 4 jajka Dodano do
  • 1 Garść posiekanej natki pietruszki Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną cebulę, marchew, pak choi, seler i czosnek. Smaż ok. 5 minut aż warzywa zmiękną. Dodaj bulion, sos sojowy, sos rybny, imbir i chili. Gotuj ok. 10 minut. Jajka ugotuj tak, jak lubisz. Makaron wrzuć do zupy. Ramen podawaj posypany natką pietruszki i obranymi jajkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy