REKLAMA

Sernik na kakaowym spodzie

Smakołyk, który zna prawie każdy

REKLAMA

Składniki

porcje
30

Ciasto

  • 400 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 1 kawałek palmarin Dodano do
  • 150 g cukier puder Dodano do
  • 1 kawałek cukier waniliowy Dodano do
  • 12 pakiet proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżka stołowa kakao Dodano do
  • 2 kawałek żółtko Dodano do

Nadzienie

  • 750 g twaróg drobny Dodano do
  • 150 g cukier puder Dodano do
  • 1 kawałek cukier waniliowy Dodano do
  • 12 łyżka stołowa skrobia ziemniaczana Dodano do
  • 3 kawałek żółtko Dodano do
  • 5 kawałek białka jaj Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Z wszystkich składników zagniatamy ciasto, które dzielimy na 2 równe części i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.

2. Krok

Dobrze wymieszaj składniki na nadzienie serowe (oprócz białek). Ubitą na sztywno pianę z białek delikatnie wmieszaj w masę serową.

3. Krok

Przygotowujemy większą tłustą i obsypaną blachę. Jedną połowę ciasta zetrzyjmy na grubym tarce równomiernie na całej blasze. Nakładamy nadzienie twarogowe i powtarzamy z drugą połową ciasta. Pieczemy w temperaturze 190 C przez około 30 minut.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy