REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/SAPrWbh0exU3ynR6YBGr/9b7bd9de322ebd357b0581b514b0fe.jpeg)
Źródło: Madeleine_Steinbach from Getty Images
Sok z jarmuzu
Sok z jarmużu to zdrowa i energetyczna alternatywa dla tradycyjnych napojów. Bogaty w witaminy i minerały, nie tylko poprawia trawienie, ale także wzmacnia system immunologiczny.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1 ks jabłko
- 1 ks ogórek
- pęczek jarmużu
- Sok z połówki cytryny
- szklanka wody
- miód do smaku (opcjonalnie)
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Jarmuż dokładnie umyć i osuszyć.
2. Krok
Jabłko umyć, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazdo nasienne.
3. Krok
Ogórek umyć i pokroić na kawałki.
4. Krok
Wszystkie składniki umieścić w blenderze.
5. Krok
Dodać sok z cytryny, wodę i opcjonalnie miód.
6. Krok
Blendować składniki aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
7. Krok
Przecedzić sok przez sitko aby pozbyć się resztek jarmużu.
8. Krok
Podawać od razu po przygotowaniu w celu zachowania jak największej ilości witamin i minerałów.