REKLAMA

Źródło: Pixabay

Sos boloński do spaghetti z mięsa mielonego

Pyszny sos boloński do spaghetti z mięsa mielonego.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Mielona wieprzowina Dodano do
  • 200 g Pancetta Dodano do
  • 1 Kawałki The Onion Dodano do
  • 2 Kawałki marchew Dodano do
  • 2 kawałek łodygi selera Dodano do
  • 1 Przecier pomidorowy Dodano do
  • 200 ml białe wino wytrawne Dodano do
  • 2 łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • Sól i świeżo zmielony czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

80 min.
1. Krok

Pokrój pancettę na małe kawałki i usmaż w naczyniu żaroodpornym na oliwie z oliwek.

2. Krok

Dodaj posiekaną cebulę, marchewkę, seler i smaż razem, aż warzywa będą złotobrązowe.

3. Krok

Następnie dodaj mięso mielone i wymieszaj je z pozostałymi składnikami, aż do całkowitego zrumienienia.

4. Krok

Na koniec dodaj zmiażdżony czosnek, przecier pomidorowy, białe wino i dopraw solą i pieprzem. Następnie wymieszaj wszystko razem.

5. Krok

Przykryj zapiekankę i gotuj sos bolognese na małym ogniu przez około półtorej godziny. W razie potrzeby dolać wody.

6. Krok

Gotowy sos bolognese podawać ze spaghetti.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

402 przepisy

Obiad

1951 przepisy

Kolacja

1823 przepisy

Deser

1375 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1239 przepisy