REKLAMA

Źródło: Canva

Sos pieczarkowy

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 5 łyżek oliwy z oliwek Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • 250 g pieczarek Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 100 ml białego wina Dodano do
  • 150 ml bulionu Dodano do
  • 180 ml śmietany Dodano do
  • 1 szkło tartego parmezanu Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • pietruszka i szczypiorek Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.

Na patelni rozpuść masło, dodaj pokrojone i oczyszczone grzyby. Mieszaj przez chwilę, aż puszczą soki. Do grzybów dodajemy posiekany czosnek, następnie dodajemy białe wino, chwilę mieszamy i wlewamy wywar. Niech składniki się połączą. Mieszaj od czasu do czasu. Dodaj śmietanę i parmezan. Pod koniec dodaj posiekaną pietruszkę i szczypiorek.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy