REKLAMA

Źródło: Pexels

Surówka z białej kapusty

Chrupiąca i zdrowa surówka, perfekcyjny dodatek do każdego obiadu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 12 główki białej kapusty Dodano do
  • 2 łyżki octu jabłkowego Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru Dodano do
  • 14 łyżeczki soli Dodano do
  • 14 szklanki posiekanej cebuli Dodano do
  • 14 szklanki posiekanego ogórka opcjonalnie Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Kapustę pokroić w cienkie paski i umieścić w dużej misce.

2. Krok

W małym garnku wymieszać ocet jabłkowy, cukier i sól. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.

3. Krok

Dodać cebulę i ogórek do kapusty (jeśli używane) oraz zalać sosem z octu jabłkowego.

4. Krok

Odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki się przegryzły.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Makaron

238 przepisy