REKLAMA

Źródło: Pexels

Surówka z białej kapusty

Chrupiąca i zdrowa surówka, perfekcyjny dodatek do każdego obiadu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 12 główki białej kapusty Dodano do
  • 2 łyżki octu jabłkowego Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru Dodano do
  • 14 łyżeczki soli Dodano do
  • 14 szklanki posiekanej cebuli Dodano do
  • 14 szklanki posiekanego ogórka opcjonalnie Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Kapustę pokroić w cienkie paski i umieścić w dużej misce.

2. Krok

W małym garnku wymieszać ocet jabłkowy, cukier i sól. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.

3. Krok

Dodać cebulę i ogórek do kapusty (jeśli używane) oraz zalać sosem z octu jabłkowego.

4. Krok

Odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki się przegryzły.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy