REKLAMA

Źródło: Pexels

Surówka z białej kapusty

Chrupiąca i zdrowa surówka, perfekcyjny dodatek do każdego obiadu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 12 główki białej kapusty Dodano do
  • 2 łyżki octu jabłkowego Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru Dodano do
  • 14 łyżeczki soli Dodano do
  • 14 szklanki posiekanej cebuli Dodano do
  • 14 szklanki posiekanego ogórka opcjonalnie Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Kapustę pokroić w cienkie paski i umieścić w dużej misce.

2. Krok

W małym garnku wymieszać ocet jabłkowy, cukier i sól. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.

3. Krok

Dodać cebulę i ogórek do kapusty (jeśli używane) oraz zalać sosem z octu jabłkowego.

4. Krok

Odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki się przegryzły.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy