REKLAMA

Źródło: Canva

Surówka z kapusty pekińskiej

Świeża i chrupiąca surówka - idealny dodatek do obiadu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 12 kg kapusty pekińskiej Dodano do
  • 14 szklanki posiekanej marchewki Dodano do
  • 2 łyżki soku z cytryny Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 łyżeczka miodu Dodano do
  • 1 łyżeczka musztardy Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Kapustę pekińską pokrój na cienko.

2. Krok

W dużej misce wymieszaj kapustę, marchewkę, sok z cytryny, oliwę, miód, musztardę, sól i pieprz.

3. Krok

Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Odstaw na co najmniej godzinę w lodówce przed podaniem, aby smaki się przegryzły.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy