REKLAMA

Źródło: Canva

Surówka z kapusty pekińskiej

Świeża i chrupiąca surówka - idealny dodatek do obiadu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 12 kg kapusty pekińskiej Dodano do
  • 14 szklanki posiekanej marchewki Dodano do
  • 2 łyżki soku z cytryny Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 łyżeczka miodu Dodano do
  • 1 łyżeczka musztardy Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Kapustę pekińską pokrój na cienko.

2. Krok

W dużej misce wymieszaj kapustę, marchewkę, sok z cytryny, oliwę, miód, musztardę, sól i pieprz.

3. Krok

Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Odstaw na co najmniej godzinę w lodówce przed podaniem, aby smaki się przegryzły.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1111 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2014 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy