REKLAMA

Świeże ciasto marchewkowe z lekkim kremem, mandarynkami i żelatyną

REKLAMA
13 szybkich i łatwych świeżych deserów na letnie dni

Przepis można znaleźć w tym artykule

13 szybkich i łatwych świeżych deserów na letnie dni

Składniki

porcje
10

Pishkot

  • 2 jajko Dodano do
  • 160 g starta marchew Dodano do
  • 150 g mąka orkiszowa Dodano do
  • 100 g Cukier kokosowy bioland pl Dodano do
  • 2 łyżki oliwa z oliwek Dodano do
  • 4 łyżki mleko owsiane Dodano do
  • Sole Dodano do
  • 12 paczki Droetker en proszek do pieczenia Dodano do

Krem

  • 250 g Serek śmietankowy do smarowania bez aromatu Dodano do
  • 250 ml bita śmietana Dodano do
  • sztuczny słodzik Dodano do
  • 1 Łyżka Pasta waniliowa droetker en Dodano do
  • 1 puszka Tangeryny Dodano do
  • 100 ml Sok z mandarynek sok z pomarańczy żółta żelatyna droetker pl Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.

Jajka ubić z cukrem do uzyskania piany, stopniowo dodawać olej i mleko, a na końcu suche składniki i marchewkę. Piec w temperaturze 180 przez około 30 minut, sprawdzić szpikulcem. Odstawić do ostygnięcia, jeśli biszkopt jest zbyt pusty, można trochę naciąć, posmarować dżemem morelowym, kremem, ułożyć pomarańcze mandarynki, w międzyczasie odstawić do ostygnięcia. Na koniec wlać przygotowaną żelatynę zgodnie z instrukcją. Najlepiej pozostawić ją na noc do zastygnięcia.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy