REKLAMA

Świeże ciasto marchewkowe z lekkim kremem, mandarynkami i żelatyną

REKLAMA
13 szybkich i łatwych świeżych deserów na letnie dni

Przepis można znaleźć w tym artykule

13 szybkich i łatwych świeżych deserów na letnie dni

Składniki

porcje
10

Pishkot

  • 2 jajko Dodano do
  • 160 g starta marchew Dodano do
  • 150 g mąka orkiszowa Dodano do
  • 100 g Cukier kokosowy bioland pl Dodano do
  • 2 łyżki oliwa z oliwek Dodano do
  • 4 łyżki mleko owsiane Dodano do
  • Sole Dodano do
  • 12 paczki Droetker en proszek do pieczenia Dodano do

Krem

  • 250 g Serek śmietankowy do smarowania bez aromatu Dodano do
  • 250 ml bita śmietana Dodano do
  • sztuczny słodzik Dodano do
  • 1 Łyżka Pasta waniliowa droetker en Dodano do
  • 1 puszka Tangeryny Dodano do
  • 100 ml Sok z mandarynek sok z pomarańczy żółta żelatyna droetker pl Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.

Jajka ubić z cukrem do uzyskania piany, stopniowo dodawać olej i mleko, a na końcu suche składniki i marchewkę. Piec w temperaturze 180 przez około 30 minut, sprawdzić szpikulcem. Odstawić do ostygnięcia, jeśli biszkopt jest zbyt pusty, można trochę naciąć, posmarować dżemem morelowym, kremem, ułożyć pomarańcze mandarynki, w międzyczasie odstawić do ostygnięcia. Na koniec wlać przygotowaną żelatynę zgodnie z instrukcją. Najlepiej pozostawić ją na noc do zastygnięcia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy