REKLAMA

Torpeda

Torpeda czyli devolaj inaczej czyli z mięsem mielonym , gotowaną piersią z kury i serkiem tostowym .

REKLAMA

Składniki

porcje
5
  • 112 kg mięsa mielonego z szynki Dodano do
  • 1 ugotowana pierś z kurczaka Dodano do
  • 10 plasterków serka tostowego topiony w plastrach Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 2 łyżki bułki tartej Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • szczypta gałki muszkatołowej Dodano do
  • przyprawy vegeta Dodano do
  • pieprz biały Dodano do
  • przyprawa do mięsa knorr Dodano do
  • bułka tarta Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Mięso przekładamy do miski dodajemy jajka , bułkę tarta , sól , gałkę muszkatołowa , przyprawy . Dokładnie wyrabiamy .

2. Krok

Z mięsa robimy tak zwane pulpety ( każdy po około 300 g ) . Każdego klopsa rozpłaszczamy na stole na niego układamy 2 plasterki serka i kawałek ugotowanej piersi z kurczaka . Zawijamy delikatnie w rulon i formujemy walc ( uwaga bo w naszej torpedzie nie może być dziur ) .

3. Krok

Torpedę obtaczamy w bułce tartej i zawijamy w folie spożywcza i wkładamy na chwilę do lodówki by mięso się związało i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor .

4. Krok

Następnie nasza torpedę przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na około 20 minut w temperaturze 170° C .

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy