REKLAMA

Źródło: Pixabay : congerdesign

Udoskonalanie czerwonej kapusty z słoika

Ten prosty przepis pomoże ci poprawić smak czerwonej kapusty z słoika. Za pomocą kilku dodatkowych składników czerwona kapusta stanie się wykwintnym dodatkiem do dania, które idealnie pasuje do pieczonego mięsa lub ryby.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 Szkło czerwona kapusta Dodano do
  • 1 mały cebula Dodano do
  • 1 Łyżka cukier Dodano do
  • 100 ml czerwone wino Dodano do
  • 2 Łyżka Ocet balsamiczny Dodano do
  • 1 Szczypta sól Dodano do
  • 1 Szczypta pieprz Dodano do
  • 1 łyżeczka masło Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Drobno posiekać cebulę i dusić na patelni z masłem, aż stanie się szklista.

2. Krok

Dodaj cukier i pozwól karmelizować.

3. Krok

Dodaj czerwoną kapustę z słoika i zdejmij z ognia, dodając czerwone wino i ocet balsamiczny.

4. Krok

Całą mieszaninę gotować na średnim ogniu przez około 5 minut.

5. Krok

Doprawić solą i pieprzem, a następnie podawać.

Podobne przepisy

Przepis na kremową zupę z topinamburu

Ten przepis jest jednym z moich ulubionych, szczególnie w chłodne zimowe miesiące. Zupa z topinamburu jest nie tylko zdrowa, ale także niezwykle smaczna. I jest tak szybka i łatwa w przygotowaniu! Topinambur to roślina uprawna, której lekko słodka bulwa jest wykorzystywana jako warzywo korzeniowe w celach odżywczych, podobnie jak yacon.

Świąteczna czerwona kapusta z jabłkami

W okresie świątecznym nie może zabraknąć świeżej czerwonej kapusty. Ten przepis z jabłkami i czerwoną kapustą jest tradycją w naszym domu i łączy w sobie to, co najlepsze w jesieni i Bożym Narodzeniu. Słodkie jabłka i pikantna czerwona kapusta doskonale się uzupełniają i, w zależności od preferencji, można je uszlachetnić goździkami lub cynamonem.

Najlepsza na świecie sól kapuściana przygotowana szybko

W ciągu ostatnich kilku lat wypróbowałem różne przepisy na colesław. Ten przepis, który tutaj przedstawiam, okazał się powszechnie lubiany i smaczny. Colesław składa się z poszatkowanej białej kapusty, marchewki i lekkiego sosu octowo-olejowego i stanowi doskonały dodatek do grilla lub innych głównych posiłków. Szybkie i łatwe w przygotowaniu!

Wegetariańska zupa porowa, szybka i łatwa

Uwielbiam zupy w każdej postaci i często je przygotowuję. Jedną z moich ulubionych wariacji jest wegetariańska zupa porowa. Jest nie tylko zdrowa, ale też naprawdę smaczna i cudownie kremowa. W chłodne wieczory zapewnia odpowiednią ilość ciepła i przytulności. Często przygotowuję ten przepis dla mojej rodziny i przyjaciół i chciałabym się nim z wami podzielić.

Przepis na marchewkę z masłem

Uwielbiam ten przepis na marchewkę z masłem, ponieważ jest szybki, zdrowy i smaczny. Robię ten przepis tak często, że nie rozpoznaję już szpiku w surówce z marchewki - każda marchewka jest aromatyczna i słodka dzięki odpowiedniej ilości masła i cukru.

Przepis na "czarną kapustę" (jarmuż) z ziemniakami w mundurkach

Łatwe w przygotowaniu i zdrowe danie, które jest szczególnie dobre w zimnych porach roku dzięki swoim obfitym smakom. Czarna kapusta jest bardzo podobna do jarmużu. Uwielbiam połączenie ziemistego smaku czarnej kapusty i prostego dodatku w postaci ziemniaków w mundurkach. Jest pyszna, pożywna, zdrowa i przede wszystkim łatwa do przygotowania na rodzinny obiad.

Pełna witamin sałatka z buraków z jabłkiem

Ten przepis jest ulubionym daniem mojej rodziny i często przygotowuję go na lunche i pikniki. Jest to świeża i chrupiąca sałatka o słodko-cierpkim smaku, która dobrze komponuje się z grillowanym kurczakiem lub rybą. Połączenie buraka i jabłka nadaje tej sałatce piękny kolor, a jeśli tak jak ja uwielbiasz smak świeżych cytryn i koperku, to ta sałatka jest dla Ciebie obowiązkowa.

Zupa jajeczna, którą babcia robiła w 30 minut

Zupa jajeczna to jedna z najprostszych, a jednocześnie najsmaczniejszych zup, jakie kiedykolwiek zrobiłam. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, zdrowa i bogata w białko. Nauczyłam się tego przepisu od mojej babci i od tamtej pory robię ją niezliczoną ilość razy ku uciesze mojej rodziny. Głównymi składnikami są oczywiście jajka, a także delikatne przyprawy i pyszne warzywa.

Podobne przepisy

Przepis na kremową zupę z topinamburu

Ten przepis jest jednym z moich ulubionych, szczególnie w chłodne zimowe miesiące. Zupa z topinamburu jest nie tylko zdrowa, ale także niezwykle smaczna. I jest tak szybka i łatwa w przygotowaniu! Topinambur to roślina uprawna, której lekko słodka bulwa jest wykorzystywana jako warzywo korzeniowe w celach odżywczych, podobnie jak yacon.

Świąteczna czerwona kapusta z jabłkami

W okresie świątecznym nie może zabraknąć świeżej czerwonej kapusty. Ten przepis z jabłkami i czerwoną kapustą jest tradycją w naszym domu i łączy w sobie to, co najlepsze w jesieni i Bożym Narodzeniu. Słodkie jabłka i pikantna czerwona kapusta doskonale się uzupełniają i, w zależności od preferencji, można je uszlachetnić goździkami lub cynamonem.

Najlepsza na świecie sól kapuściana przygotowana szybko

W ciągu ostatnich kilku lat wypróbowałem różne przepisy na colesław. Ten przepis, który tutaj przedstawiam, okazał się powszechnie lubiany i smaczny. Colesław składa się z poszatkowanej białej kapusty, marchewki i lekkiego sosu octowo-olejowego i stanowi doskonały dodatek do grilla lub innych głównych posiłków. Szybkie i łatwe w przygotowaniu!

Wegetariańska zupa porowa, szybka i łatwa

Uwielbiam zupy w każdej postaci i często je przygotowuję. Jedną z moich ulubionych wariacji jest wegetariańska zupa porowa. Jest nie tylko zdrowa, ale też naprawdę smaczna i cudownie kremowa. W chłodne wieczory zapewnia odpowiednią ilość ciepła i przytulności. Często przygotowuję ten przepis dla mojej rodziny i przyjaciół i chciałabym się nim z wami podzielić.

Przepis na marchewkę z masłem

Uwielbiam ten przepis na marchewkę z masłem, ponieważ jest szybki, zdrowy i smaczny. Robię ten przepis tak często, że nie rozpoznaję już szpiku w surówce z marchewki - każda marchewka jest aromatyczna i słodka dzięki odpowiedniej ilości masła i cukru.

Przepis na "czarną kapustę" (jarmuż) z ziemniakami w mundurkach

Łatwe w przygotowaniu i zdrowe danie, które jest szczególnie dobre w zimnych porach roku dzięki swoim obfitym smakom. Czarna kapusta jest bardzo podobna do jarmużu. Uwielbiam połączenie ziemistego smaku czarnej kapusty i prostego dodatku w postaci ziemniaków w mundurkach. Jest pyszna, pożywna, zdrowa i przede wszystkim łatwa do przygotowania na rodzinny obiad.

Pełna witamin sałatka z buraków z jabłkiem

Ten przepis jest ulubionym daniem mojej rodziny i często przygotowuję go na lunche i pikniki. Jest to świeża i chrupiąca sałatka o słodko-cierpkim smaku, która dobrze komponuje się z grillowanym kurczakiem lub rybą. Połączenie buraka i jabłka nadaje tej sałatce piękny kolor, a jeśli tak jak ja uwielbiasz smak świeżych cytryn i koperku, to ta sałatka jest dla Ciebie obowiązkowa.

Zupa jajeczna, którą babcia robiła w 30 minut

Zupa jajeczna to jedna z najprostszych, a jednocześnie najsmaczniejszych zup, jakie kiedykolwiek zrobiłam. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, zdrowa i bogata w białko. Nauczyłam się tego przepisu od mojej babci i od tamtej pory robię ją niezliczoną ilość razy ku uciesze mojej rodziny. Głównymi składnikami są oczywiście jajka, a także delikatne przyprawy i pyszne warzywa.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1008 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1938 przepisy

Kolacja

1810 przepisy

Deser

1367 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1231 przepisy