REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/wVcOo5n9YF_swEDV5gt3/2e7227cc14c9baa0abd962a70d0608.jpeg)
Źródło: Studioimagen73 from Canva
Udziec z indyka na warzywach
Wypróbuj ten pyszny udziec z indyka na warzywach.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
4
 Mięso
- 1 kawałek Udziec indyczy
- 2 goździki czosnek
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
Warzywa
- 1 Kawałki marchewki
- 1 Kawałki The Onion
- 1 kawałek pieprz zielony
- 1 Kawałki czerwona papryka
- 2 kawałek ziemniak
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 120 min.
1. Krok 
  Rozgrzej piekarnik do 180 °C i przygotuj formę do pieczenia.
2. Krok 
  Umyj udko z indyka i natrzyj go czosnkiem, solą i przyprawami.
3. Krok 
  Do formy do pieczenia wkładamy udziec i dookoła niego pokrojoną warzywa.
4. Krok 
  Włóż formę do piekarnika i piecz przez 2 godziny, ewentualnie do momentu, kiedy mięso zmięknie.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/FUQ7-v19P5gj5JzwDIMq/98fd03d02addc4e6070ad752d1005d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kNKlZk1fIplLSsJ_sfqZ/dde1de4e00cffba0e525e4b0e2ba95.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/eYzae2hg_F5f6ClAgrAR/043511a2796f4fe94c95885e8ea01c.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/_tWc1oc87tQdI6b63dlQ/9fca126728140de43d2b3a439eb844.jpg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/y-mu__d_CQcy5yAYkkOT/6d00b37f1316208eecb5add7032db3.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/7Opqf1ebn89VMBbQH-od/9c3dbf7d0fa20c8dbe754e42285eac.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/BFI5hGi7ve3YNTqnrdVW/2fe3d41eae2e6fff8e0242bf8feb06.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/A00TeQytosxTkJhXVTZ0/e299df89804f6298cf759b7965a0c0.jpg)












