REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť.

Wieprzowina na warzywach

Chciałabym podzielić się przepisem na jedno z moich ulubionych dań, które wielokrotnie próbowałam przygotować. Duszona wieprzowina na warzywach przypomina mi rodzinne niedzielne obiady, kiedy moja babcia raczyła nas swoimi pysznymi daniami.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg wieprzowiny Dodano do
  • 2 kawałek The Onion Dodano do
  • 3 kawałek marchew Dodano do
  • 2 kawałek papryka Dodano do
  • 4 Goździki Czosnek Dodano do
  • olej Dodano do
  • sól, pieprz Dodano do
  • 2 Łyżki słodka papryka Dodano do
  • 1 Łyżki Kminu Dodano do
  • 300 ml Bulion Dodano do
  • 2 Łyżki Gładka mąka Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Miękką wieprzowinę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące.

2. Krok

Rozgrzej olej na patelni i usmaż mięso ze wszystkich stron na złoty kolor. Ważne jest, aby przyrumienić mięso naprawdę dobrze, aby pory się zamknęły, a mięso pozostało soczyste.

3. Krok

Cebulę drobno posiekać i skarmelizować na oleju na jasnozłoty kolor. Dodać starty czosnek i zrumienione mięso.

4. Krok

Warzywa i dodać do mięsa na patelni. Smażyć krótko, a następnie dodać słodką paprykę i kminek.

5. Krok

Przykryj patelnię i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut. W razie potrzeby dodać trochę bulionu lub wody.

6. Krok

Powstały sos powinien być cudownie gęsty, a mięso miękkie i soczyste.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy