REKLAMA

Źródło: hanbr from Getty Images

Wołowina z sosem chrzanowym

Przepis na pyszny rostbef z wyśmienitym sosem chrzanowym.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg Wołowina Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • 150 g średni chrzan Dodano do
  • 200 ml Bita śmietana Dodano do
  • 1 Łyżka Zwykła mąka Dodano do
  • olej Dodano do
  • Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Zacznij od rozgrzania piekarnika do 180 stopni. Mięso dopraw solą i pieprzem i obtocz w oliwie. Zróbmy to równomiernie, aby było zrównoważone w smaku. 2.

2. Krok

Następnie włóż do naczynia do pieczenia i piecz przez około 2 godziny. Podczas pieczenia należy od czasu do czasu polewać je tłuszczem, co sprawi, że mięso będzie soczyste i nie będzie suche.

3. Krok

Z pozostałego tłuszczu przygotować sos. Dodać zmiażdżony czosnek i krótko podsmażyć. Następnie dodać starty chrzan, mąkę i chwilę smażyć.

4. Krok

Na koniec wlać śmietanę, wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez kilka minut. Polać mięso sosem chrzanowym.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy