REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/5zlkivCdbmUs8CzKlT6C/fd3707f413b0ae878fbdd7dbf1e247.jpeg)
Źródło: Pexels
Zupa cebulowa
Doskonałość francuskiej zupy cebulowej leży w jej prostocie. Musisz jej spróbować.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 6 średnich cebul
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 Łyżka cukier kryształ
- 2 kromki białego chleba
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól i pieprz dla smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
Cebulę pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej masło i oliwę, dodaj cebulę i smaż przez około 5 minut, następnie dodaj cukier i pozwól cebuli karmelizować się przez 30 minut. Dodaj czosnek i podsmaż. Dodaj bulion i przyprawy. Gotuj przez około 5-10 minut. Gotową zupę podawaj z grzankami z pieczywa i serem.