REKLAMA

Źródło: Canva

Zupa gulaszowa

Gęsta, rozgrzewająca zupa, która ma w sobie tyle dobrych rzeczy, że idealnie sprawdzi się też jako drugie danie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 30 g smalcu Dodano do
  • 40 g cebuli Dodano do
  • 150 g wołowiny Dodano do
  • 150 g wieprzowiny Dodano do
  • 400 g ziemniaków Dodano do
  • 1 szt startej pietruszki Dodano do
  • 1 szt startej marchewki Dodano do
  • 2 l wody Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz Dodano do
  • papryka mielona słodka Dodano do
  • 100 ml przecieru pomidorowego Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Cebulę drobno posiekaną podsmaż na smalcu, dodaj pokrojoną paprykę i wołowinę.

2. Krok

Natychmiast posól mięso, dodaj kminek, mieloną paprykę i startą marchewkę z pietruszką.

3. Krok

Gdy wołowina będzie gotowa, dodaj wieprzowinę. Dobrze wymieszaj i pozwól wieprzowinie się upiec. Przykryj wodą i gotuj, aż mięso będzie miękkie. Gdy mięso jest miękkie, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, a gdy ziemniaki się ugotują, dodajemy przecier.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

332 przepisy

Dania mięsne

1025 przepisy

Śniadanie

409 przepisy

Obiad

1978 przepisy

Kolacja

1841 przepisy

Deser

1394 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1256 przepisy