REKLAMA

Źródło: paulbinet from Getty Images

Zupa ryżowa z mięsem

Smaczna zupa ryżowa z mięsem, która jest sycąca i odżywcza. Idealna na chłodne dni, kiedy potrzebujesz czegoś ciepłego do żołądka.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 200 g wołowina Dodano do
  • 100 g Ryż Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 2 kawałek marchewki Dodano do
  • 1500 ml woda Dodano do
  • 2 Łyżki olej Dodano do
  • 1 kawałek liść laurowy Dodano do
  • 2 kawałek kulki ziela angielskiego Dodano do
  • 1 Łyżka sól Dodano do
  • 12 Łyżka pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Oczyść i pokrój mięso na kostki. Marchew i cebulę obierz i pokrój na cienkie plasterki.

2. Krok

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso. Dodaj pokrojoną cebulę i mieszaj, aż cebula stanie się szklista.

3. Krok

Dodaj marchew, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Wymieszaj i pozostaw na średnim ogniu na 5 minut.

4. Krok

Dodaj ryż i wodę. Doprowadź do wrzenia, następnie obniż temperaturę i gotuj do miękkości, około 30 minut.

5. Krok

Usuń liść laurowy i nowe przyprawy przed podaniem.

Podobne przepisy

Pomidorowa z ryżem

Tradycyjna zupa pomidorowa z dodatkiem ryżu. Idealna na codzienny lunch czy kolację. Przyrządzenie jej nie wymaga wielu skomplikowanych kroków, a efekt końcowy z pewnością zachwyci smakoszy kuchni domowej.

Łatwe curry z piersi kurczaka z mlekiem kokosowym

Bogate smaki tego dania są niezwykle pocieszające i zawsze są hitem, niezależnie od tego, czy jest to kolacja w dzień powszedni, czy spotkanie z przyjaciółmi.

Pho Ga (wietnamska zupa z kurczaka)

Pho-Ga, jedna z najsłynniejszych wietnamskich zup, to przepis, który uwielbiam przyrządzać wielokrotnie. Aromat pysznego bulionu, delikatne ciepło kurczaka i świeżość ziół sprawiają, że ten posiłek jest prawdziwą ucztą. Przygotowanie tego dania w autentyczny sposób wymaga cierpliwości i dbałości o szczegóły, ale uwierz mi, wysiłek jest tego wart.

Przepis na zupę bihun

Zupa Bihun to pikantna, bogata i sycąca zupa pochodząca z Azji Południowo-Wschodniej. Łączy w sobie smaki drobiu, warzyw i makaronu ryżowego w jednym garnku. Przygotowujemy ją w domu co tydzień.

Klasyczne gołąbki nadziewane mięsem mielonym

Kuzynka Hilda nauczyła mnie tego przepisu na gołąbki na początku lat dziewięćdziesiątych. W przeszłości jej gotowanie stale się poprawiało, a jej gołąbki stały się legendarne. Przygotowywałam to tradycyjne danie niezliczoną ilość razy. Podawanie tego przysmaku jest zawsze wyjątkową ucztą. Domowe gołąbki są smaczne i sycące.

Zupa z mięsa wędzonego

Bardzo dobra zupa, w której gotuje się wędzone mięso z warzywami korzeniowymi.

Kremowe Risotto z Karczochami

Risotto z karczochami to bogate i smaczne danie główne, idealne do przygotowania w miesiącach zimowych, kiedy karczochy są w sezonie. Ta kremowa wersja jest przygotowywana z dobrym parmezanem i garścią posiekanych orzechów.

Krem z dyni

Zupa krem z dyni to pyszne i proste danie, które jest idealne na jesienne i zimowe dni. Możesz dodać do niej inne warzywa, takie jak marchew lub seler, aby dodać więcej smaku i wartości odżywczych.

Podobne przepisy

Pomidorowa z ryżem

Tradycyjna zupa pomidorowa z dodatkiem ryżu. Idealna na codzienny lunch czy kolację. Przyrządzenie jej nie wymaga wielu skomplikowanych kroków, a efekt końcowy z pewnością zachwyci smakoszy kuchni domowej.

Łatwe curry z piersi kurczaka z mlekiem kokosowym

Bogate smaki tego dania są niezwykle pocieszające i zawsze są hitem, niezależnie od tego, czy jest to kolacja w dzień powszedni, czy spotkanie z przyjaciółmi.

Pho Ga (wietnamska zupa z kurczaka)

Pho-Ga, jedna z najsłynniejszych wietnamskich zup, to przepis, który uwielbiam przyrządzać wielokrotnie. Aromat pysznego bulionu, delikatne ciepło kurczaka i świeżość ziół sprawiają, że ten posiłek jest prawdziwą ucztą. Przygotowanie tego dania w autentyczny sposób wymaga cierpliwości i dbałości o szczegóły, ale uwierz mi, wysiłek jest tego wart.

Przepis na zupę bihun

Zupa Bihun to pikantna, bogata i sycąca zupa pochodząca z Azji Południowo-Wschodniej. Łączy w sobie smaki drobiu, warzyw i makaronu ryżowego w jednym garnku. Przygotowujemy ją w domu co tydzień.

Klasyczne gołąbki nadziewane mięsem mielonym

Kuzynka Hilda nauczyła mnie tego przepisu na gołąbki na początku lat dziewięćdziesiątych. W przeszłości jej gotowanie stale się poprawiało, a jej gołąbki stały się legendarne. Przygotowywałam to tradycyjne danie niezliczoną ilość razy. Podawanie tego przysmaku jest zawsze wyjątkową ucztą. Domowe gołąbki są smaczne i sycące.

Zupa z mięsa wędzonego

Bardzo dobra zupa, w której gotuje się wędzone mięso z warzywami korzeniowymi.

Kremowe Risotto z Karczochami

Risotto z karczochami to bogate i smaczne danie główne, idealne do przygotowania w miesiącach zimowych, kiedy karczochy są w sezonie. Ta kremowa wersja jest przygotowywana z dobrym parmezanem i garścią posiekanych orzechów.

Krem z dyni

Zupa krem z dyni to pyszne i proste danie, które jest idealne na jesienne i zimowe dni. Możesz dodać do niej inne warzywa, takie jak marchew lub seler, aby dodać więcej smaku i wartości odżywczych.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

357 przepisy

Dania mięsne

1002 przepisy

Ciastka

328 przepisy

Śniadanie

400 przepisy

Obiad

1932 przepisy

Kolacja

1805 przepisy

Deser

1364 przepisy

Zupy i buliony

315 przepisy

Ciasta i desery

1228 przepisy