REKLAMA

Źródło: wmaster890 from Getty Images

Zupa szparagowa z kremem

Smaczna zupa szparagowa ze śmietaną, którą można ugotować w godzinę.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Szparagi Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 50 g Masło Dodano do
  • 1 l Bulion warzywny Dodano do
  • Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Dodano do
  • 250 ml Krem do gotowania Dodano do
  • gałka muszkatołowa Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Oczyść szparagi i pokrój na mniejsze kawałki. Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Pamiętaj, że podczas krojenia cebuli staraj się nie przecinać jej korzenia, aby nie rozpadła się na kawałki.

2. Krok

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i czosnek i smaż na złoty kolor.

3. Krok

Dodajemy szparagi i dusimy przez chwilę. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że duszenie szparagów sprawia, że zupa smakuje jeszcze lepiej.

4. Krok

Zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem i gotować przez około 20 minut.

5. Krok

Zmiksuj zupę, dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową do smaku i gotuj na wolnym ogniu przez chwilę.

6. Krok

Przed podaniem udekorować zupę kawałkiem ugotowanych szparagów.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1125 przepisy

Śniadanie

477 przepisy

Kolacja

2030 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy