REKLAMA

Źródło: Canva

Barszcz czerwony

Autentyczny barszcz to wspaniała zupa, która wyróżnia się wyjątkowym smakiem. Spróbuj w tej wersji.

REKLAMA
Zupy wielkanocne – zbiór najlepszych przepisów

Przepis można znaleźć w tym artykule

Zupy wielkanocne – zbiór najlepszych przepisów

Składniki

porcje
6
  • 1 kg buraków Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
  • 2 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.
1. Krok

Buraki umyj i pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek posiekaj drobno.

2. Krok

W garnku zagotuj wodę i wrzuć buraki, cebulę, czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj na średnim ogniu przez około 30-60 minut, aż buraki będą miękkie. Odsiej warzywa i zmiksuj je z wywarem z ziół, aż powstanie gładka zupa.

3. Krok

Włóż zupę z powrotem do garnka, dodaj kwas z kwaszonego buraka, śmietanę i dopraw dla smaku solą i pieprzem.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy