REKLAMA

Źródło: Pexels

Bulion warzywny

Lżejsza wersja bulionu.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 200 g pietruszki Dodano do
  • 200 g selera Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 3 marchewki Dodano do
  • 1 pory Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
  • 2 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • 12 łyżeczki sól Dodano do
  • 4 litry wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.
1. Krok

Warzywa umyj, obierz i pokrój na kawałki.

2. Krok

W garnku zagotuj 4 litry wody i dodaj warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i sól.

3. Krok

Gotuj na małym ogniu przez około 1 godzinę, aż warzywa będą miękkie.

4. Krok

Przecedź bulion przez gęste sito lub płótno do gotowania.

5. Krok

Bulion można przechowywać w lodówce przez kilka dni lub zamrozić na później.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy