REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/wOr53YdG4mzflWBA8wtl/eb9a8fd2ff11c0175c629b4e75874b.jpeg)
Źródło: Pexels
Bulion warzywny
Lżejsza wersja bulionu.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
8
 - 200 g pietruszki
- 200 g selera
- 1 cebula
- 3 marchewki
- 1 pory
- 2 liście laurowe
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1⁄2 łyżeczki sól
- 4 litry wody
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 70 min.
1. Krok 
  Warzywa umyj, obierz i pokrój na kawałki.
2. Krok 
  W garnku zagotuj 4 litry wody i dodaj warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i sól.
3. Krok 
  Gotuj na małym ogniu przez około 1 godzinę, aż warzywa będą miękkie.
4. Krok 
  Przecedź bulion przez gęste sito lub płótno do gotowania.
5. Krok 
  Bulion można przechowywać w lodówce przez kilka dni lub zamrozić na później.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1L3hYoPM24GRyzTLpPrq/08b4f67f9fefbb1261f95dff6a9ef2.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/P4dPwUcksKEGaxUrp5TL/8da0cc78be2674e78180ee002d7cbf.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/SXVBbCYimZh7lyu_RhcB/de4dc325738e7917bb5a814c47bcfe.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/eYzae2hg_F5f6ClAgrAR/043511a2796f4fe94c95885e8ea01c.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ljTTZ0jZuvZNSMKC0nLz/afc776aae2166b4435ae8de78de6e4.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1IZOvv9AlyUMC9RBJvzn/90b6ee8e3fec9b371385605c82a92a.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/4rDwupgSShFktdkmDWIh/8d874eba94c3170bbc1432fdea9970.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Tal6Ycd2aqvIKdrSXzTo/763e7288d7a0301873342fa7b9c41a.jpeg)












