REKLAMA

Źródło: Pexels

Bulion warzywny

Lżejsza wersja bulionu.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 200 g pietruszki Dodano do
  • 200 g selera Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 3 marchewki Dodano do
  • 1 pory Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
  • 2 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • 12 łyżeczki sól Dodano do
  • 4 litry wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.
1. Krok

Warzywa umyj, obierz i pokrój na kawałki.

2. Krok

W garnku zagotuj 4 litry wody i dodaj warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i sól.

3. Krok

Gotuj na małym ogniu przez około 1 godzinę, aż warzywa będą miękkie.

4. Krok

Przecedź bulion przez gęste sito lub płótno do gotowania.

5. Krok

Bulion można przechowywać w lodówce przez kilka dni lub zamrozić na później.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy