REKLAMA

Źródło: Canva

Carpaccio z buraków

Zdrowa i pyszna przystawka.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 średnie buraki Dodano do
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego Dodano do
  • 1 ząbek czosnku Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • ser feta lub parmezan Dodano do
  • posiekane orzechy Dodano do
  • posiekana natka pietruszki Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Buraki umyj i obierz.

2. Krok

Używając mandoliny lub specjalnej tarki do warzyw, cienko pokrój buraki.

3. Krok

W misce połącz oliwę, ocet balsamiczny, czosnek, sól i pieprz.

4. Krok

Układaj cienko pokrojone buraki na talerzu.

5. Krok

Polej przygotowanym sosem, posyp startym serem, orzechami i natką pietruszki.

6. Krok

Przed podaniem schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut, aby smaki się połączyły.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy