REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/YsEHr61_W7yXMjEIrH2K/d6b22d696c539ec428a7f05bb34422.jpeg)
Źródło: Canva
Carpaccio z buraków
Zdrowa i pyszna przystawka.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 2 średnie buraki
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku
- ser feta lub parmezan
- posiekane orzechy
- posiekana natka pietruszki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Buraki umyj i obierz.
2. Krok
Używając mandoliny lub specjalnej tarki do warzyw, cienko pokrój buraki.
3. Krok
W misce połącz oliwę, ocet balsamiczny, czosnek, sól i pieprz.
4. Krok
Układaj cienko pokrojone buraki na talerzu.
5. Krok
Polej przygotowanym sosem, posyp startym serem, orzechami i natką pietruszki.
6. Krok
Przed podaniem schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut, aby smaki się połączyły.