REKLAMA

Źródło: Pexels

Chili con carne

Rozgrzewające danie prosto z Meksyku!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g mielonego mięsa wołowego lub wieprzowego Dodano do
  • 1 duża cebula Dodano do
  • 1 puszka kukurydzy Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • posiekane Dodano do
  • 1 papryka Dodano do
  • 1 puszka krojonych pomidorów Dodano do
  • 1 puszka fasolki chili Dodano do
  • 2 łyżki suszonego chili w proszku Dodano do
  • 1 Łyżka czerwonego kminu rzymskiego Dodano do
  • 1 Łyżka kakao Dodano do
  • 1 Łyżka mielonego kminu rzymskiego Dodano do
  • 1 Łyżka cukier kryształ Dodano do
  • 1 Łyżka sól Dodano do
  • 12 łyżki pieprzu Dodano do
  • 12 łyżki ostrej papryki Dodano do
  • 1 Łyżka oliwy z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

W dużym garnku rozgrzej oliwę na średnim ogniu.

2. Krok

Dodaj cebulę i czosnek i smaż do miękkości.

3. Krok

Dodaj mielone mięso i smaż aż zmieni kolor na brązowy.

4. Krok

Dodaj paprykę, krojone pomidory, kukurydzę, fasolkę chili i przyprawy: chili w proszku, kmin rzymski, kakao, mielony kmin rzymski, cukier, sól, pieprz i ostra papryka.

5. Krok

Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj przez około 20-30 minut, aż sos zgęstnieje i smaki się połączą.

6. Krok

Podawaj z ryżem lub tortillą i ulubionymi dodatkami, takimi jak śmietana, ser, salsy lub guacamole.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1111 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2014 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy