REKLAMA

Źródło: Pexels

Ciasto kinder country

Pyszne ciasto bez pieczenia.

REKLAMA

Składniki

porcje
14

Warstwa z białą czekoladą

  • 250 g serka mascarpone Dodano do
  • g słodkiej śmietanki 36 Dodano do
  • 200 g białej czekolady Dodano do
  • 2 szklanki preparowanej pszenicy z miodem Dodano do

Warstwa z mleczną czekoladą

  • 200 g czekolady mlecznej Dodano do
  • g słodkiej śmietanki 36 Dodano do

Dodatkowo

  • 150 g herbatników Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie rozłożyć herbatniki.

2. Krok

Przygotować warstwę z białej czekolady: Białą czekoladę posiekać i roztopić w kąpieli wodnej. Odstawić na bok do przestygnięcia.

3. Krok

Zimny serek i zimną śmietankę przełożyć razem do miski i ubić przez chwilę na gęsty krem.

4. Krok

Cienkim strumieniem wlewać przestudzoną czekoladę i miksować na najniższych obrotach krótko, tylko do połączenia lub delikatnie wmieszać szpatułką.

5. Krok

Wyłączyć mikser i wmieszać preparowaną pszenicę szpatułką.

6. Krok

Masę wyłożyć na herbatniki i wyrównać.

7. Krok

Rozłożyć drugą warstwę herbatników.

8. Krok

Ciasto wstawić do lodówki na czas przygotowania kolejnej warstwy.

9. Krok

Przygotować warstwę z mlecznej czekolady: Czekoladę mleczną posiekać i roztopić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestygnięcia, aż będzie chłodna.

10. Krok

Śmienkę ubić na sztywno. Dodawać stopniowo chłodną, ale płynną czekoladę mleczną i mieszać delikatnie szpatułką.

11. Krok

Wyłożyć na herbatniki. Posypać preparowaną pszenicą i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

12. Krok

Udekorować owocami i świeżymi owocami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2152 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Makaron

238 przepisy