Źródło: Pexels
Ciasto kinder country
Pyszne ciasto bez pieczenia.
Składniki
Warstwa z białą czekoladą
- 250 g serka mascarpone
- g słodkiej śmietanki 36
- 200 g białej czekolady
- 2 szklanki preparowanej pszenicy z miodem
Warstwa z mleczną czekoladą
- 200 g czekolady mlecznej
- g słodkiej śmietanki 36
Dodatkowo
- 150 g herbatników
Najnowsze ulotki
Procedura
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie rozłożyć herbatniki.
Przygotować warstwę z białej czekolady: Białą czekoladę posiekać i roztopić w kąpieli wodnej. Odstawić na bok do przestygnięcia.
Zimny serek i zimną śmietankę przełożyć razem do miski i ubić przez chwilę na gęsty krem.
Cienkim strumieniem wlewać przestudzoną czekoladę i miksować na najniższych obrotach krótko, tylko do połączenia lub delikatnie wmieszać szpatułką.
Wyłączyć mikser i wmieszać preparowaną pszenicę szpatułką.
Masę wyłożyć na herbatniki i wyrównać.
Rozłożyć drugą warstwę herbatników.
Ciasto wstawić do lodówki na czas przygotowania kolejnej warstwy.
Przygotować warstwę z mlecznej czekolady: Czekoladę mleczną posiekać i roztopić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestygnięcia, aż będzie chłodna.
Śmienkę ubić na sztywno. Dodawać stopniowo chłodną, ale płynną czekoladę mleczną i mieszać delikatnie szpatułką.
Wyłożyć na herbatniki. Posypać preparowaną pszenicą i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Udekorować owocami i świeżymi owocami.