REKLAMA

Źródło: Pexels

Ciasto kinder country

Pyszne ciasto bez pieczenia.

REKLAMA

Składniki

porcje
14

Warstwa z białą czekoladą

  • 250 g serka mascarpone Dodano do
  • g słodkiej śmietanki 36 Dodano do
  • 200 g białej czekolady Dodano do
  • 2 szklanki preparowanej pszenicy z miodem Dodano do

Warstwa z mleczną czekoladą

  • 200 g czekolady mlecznej Dodano do
  • g słodkiej śmietanki 36 Dodano do

Dodatkowo

  • 150 g herbatników Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie rozłożyć herbatniki.

2. Krok

Przygotować warstwę z białej czekolady: Białą czekoladę posiekać i roztopić w kąpieli wodnej. Odstawić na bok do przestygnięcia.

3. Krok

Zimny serek i zimną śmietankę przełożyć razem do miski i ubić przez chwilę na gęsty krem.

4. Krok

Cienkim strumieniem wlewać przestudzoną czekoladę i miksować na najniższych obrotach krótko, tylko do połączenia lub delikatnie wmieszać szpatułką.

5. Krok

Wyłączyć mikser i wmieszać preparowaną pszenicę szpatułką.

6. Krok

Masę wyłożyć na herbatniki i wyrównać.

7. Krok

Rozłożyć drugą warstwę herbatników.

8. Krok

Ciasto wstawić do lodówki na czas przygotowania kolejnej warstwy.

9. Krok

Przygotować warstwę z mlecznej czekolady: Czekoladę mleczną posiekać i roztopić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestygnięcia, aż będzie chłodna.

10. Krok

Śmienkę ubić na sztywno. Dodawać stopniowo chłodną, ale płynną czekoladę mleczną i mieszać delikatnie szpatułką.

11. Krok

Wyłożyć na herbatniki. Posypać preparowaną pszenicą i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

12. Krok

Udekorować owocami i świeżymi owocami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy