REKLAMA
Ciasto z mango dżem

Ciasto z mango dżem

To są bezglutenowe ciasto orzechowe z budyniowo-twarogowym kremem i fantastycznym żelkiem jabłko&mango. Zdrowe, smaczne i dobrze wyglądające.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Korpus

  • 6 szt jajko Dodano do
  • 40 g Trzcinowy cukier Dodano do
  • 20 g Cukier waniliowy Dodano do
  • 12 łyżeczka aromat waniliowy Dodano do
  • 120 g Mięte orzechy włoskie Dodano do
  • 20 g Białka nie są potrzebne Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do

Narzędzia

  • 400 ml mleko Dodano do
  • 1 opakowanie budyń waniliowy Dodano do
  • 20 g białko waniliowe Dodano do
  • wanilia Flavdrops lub zastąpić słodzikiem Dodano do
  • 200 g Masło do smarowania serem śmietankowym Dodano do
  • 230 g Jabłko mango galaretka Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ubijemy sztywne białka ze szczyptą soli.

2. Krok

Żółtka ubijamy z cukrami i aromatem do piany. Do masy żółtkowej na przemian dodajemy zmieszane suche składniki i białka.

3. Krok

Równomiernie rozsmarowujemy gotowe ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną olejem kokosowym.

4. Krok

Piecemy w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Z upieczonego biszkoptu zdejmujemy papier do pieczenia i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy go na 4 równe części.

5. Krok

Ugotujemy gęsty budyń w mleku. Pozostawiamy go do lekkiego ostygnięcia. Cream cheese mieszamy z białkiem. Po łyżkach wmieszujemy budyń do cream cheese.

6. Krok

Na pierwszą część korpusu nałożymy krem i przykryjemy drugim korpusem. Znowu nałożymy krem, na niego dodamy około 100g dżemu łyżkami. Znowu zakryjemy korpus, nałożymy krem i przykryjemy ostatnim korpusom. Na wierzch nałożymy około 130g dżemu. Ciasto odkładamy do lodówki, aby zastygło.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy