REKLAMA

Źródło: Enez Selvi from Getty Images

Deser kasztanowy z mascarpone

Przepis na smaczny deser kasztanowy z mascarpone, idealny na specjalne okazje.

REKLAMA

Składniki

porcje
15

Korpus

  • 200 g Mąka kasztanowa Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 2 szt jajko Dodano do
  • 1 łyżka stołowa kakao Dodano do

Nadzienie

  • 250 g mascarpone Dodano do
  • 200 g puree z kasztanów Dodano do
  • 50 g cukier Dodano do
  • chipy czekoladowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj formę do pieczenia.

2. Krok

Mieszamy razem składniki na ciasto, które pieczemy w piekarniku około 20 minut.

3. Krok

Wymieszaj razem mascarpone, puree kasztanowe, płatki czekolady i cukier, aby uzyskać nadzienie.

4. Krok

Podziel tuńczyka na pół.

5. Krok

Rozprowadź nadzienie na ostudzone ciało i chłodź go w lodówce przez co najmniej 2 godziny.

6. Krok

Przed podaniem możesz posypać deser kakao.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1015 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy