REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/P4DwDNfttelK60NBwn7F/9b0d0f72c1aca032b5c8a4bb659dc8.jpeg)
Domowe "Hot wings" z piekarnika
Domowy smaczny fast food . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2025/07/domowe-hot-wings-z-piekarnika.html
REKLAMA
Składniki
porcje
5
- 1 kg tulipów ze skrzydełek
- 1 łyżeczka pieprzu białego
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 1 płaska łyżeczka curry
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 płaska oregano
- 6 łyżki oleju
- DO PANIEROWANIA
- Mąka pszenna
- jajka i odrobina mleka
- płatki kukurydziane odrobina tartejbułki i papryka słodka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Tulipy ze skrzydełek posypujemy przyprawami , polewamy olejem i pozostawiamy na minimum 6 godzin do przegryzienia.
2. Krok
Po upływie tego czasu tulipy panierujemy potrójną panierką
3. Krok
Mąk - jajko z odrobiną mleka- płatki kukurydziane z odrobiną bułki tartej i papryki słodkiej.
4. Krok
Gotowe, opanierowane tulipy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdego polewamy odrobiną oleju i pieczemy w temperaturze 170 °C przez około 40 minut.