REKLAMA
Duszona wątróbka z cebulką

Duszona wątróbka z cebulką

Prosty , szybki i tani przepis na wątróbkę która rozpływa się w ustach . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2021/12/duszona-watrobka-z-cebulka.html

REKLAMA

Składniki

porcje
5
  • 1 kg Około wątroby wieprzowej Dodano do
  • 2 średnie cebule Dodano do
  • 3 łyżki śmietany Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz Dodano do
  • mąka do obtoczenia mięsa Dodano do
  • margaryna palma z murzynkiem Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Wątróbkę ( u mnie 1 kg i 300 g ) myjemy i kroimy w mniejsze kawałki .

Duszona wątróbka z cebulką - etap przygotowania 1
2. Krok

Następnie obtaczamy delikatnie w mące .

Duszona wątróbka z cebulką - etap przygotowania 1
3. Krok

Na patelni roztapiamy kawałek margaryny i smażymy z obu stron na fajny lekko złoty kolor . Obsmażoną wątróbkę przekładamy do garnka w którym będziemy dusić i przelewamy do niego resztę tłuszczu który nam pozostał i dopiero teraz solimy i pieprzymy naszą wątróbkę ( szybciej nie bo będzie twarda ) , dodajemy obraną i pokrojoną w piórka cebulę chwilkę dusimy ( możemy podlać delikatnie woda ) . Po około 15 minutach dodaję śmietanę i dokładnie mieszamy . Dusimy jeszcze chwilę aż zmięknie ( u mnie około 45 minut ale to zależy od grubości naszej wątróbki ) .

Duszona wątróbka z cebulką - etap przygotowania 1
4. Krok

Wątróbka po uduszeniu i gotowa do konsumpcji .

Duszona wątróbka z cebulką - etap przygotowania 1

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy